| | | |

Пълна лудница: В Парламента чакат Простото Киро и Генчовска да обяснят за нотите

След поставения ултиматум от руската посланичка лидерите на парламентарните групи се събраха на извънреден председателски съвет.

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов заяви, че още не знае какво пише в нотата, изпратена от Митрофанова и че се опитват да получат информация чрез всички институционални канали:

“Разбираме, че г-жа Генчовска я няма, екипът на Външно министерство също пътува с нея, така че ще поискаме информация, ще се осведомим. Ние обсъждахме как да получив тази информация, така че наистина да сме наясно, но това ще се случи в следващите часове.

Ще изчакаме г-жа Генчовска да кацне, да имаме достатъчно време да се ориентираме в ситуацията и да прецени председателския съвет какъв е най-подходящият формат на реакция”, каза Иванов

Лидерът на партия “Възраждане” Костадин Костадинов предложи премиерът Кирил Петков да отиде в парламента и да представи информацията, с която разполага, както и да се обсъдят възможните решения, свързани с руския ултиматум.

“Ние нямаме никаква информация към този момент. Очаклваме Генчовска или някой от нейния екип да бъде в парламента, за да ни уведоми. На първо място трябва такава да бъде представена във формат председателски съвет”, каза Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Очаква се по-късно тази вечер извънредно в НС да отиде Теодора Генчовска, твърди bTV.

Similar Posts