| | | |

Асен Василев, кандидат-премиер: Първо да намерим подкрепа за кабинета, после ще решаваме за министри ВИДЕО

Първо трябва да намерим политическа подкрепа за този кабинет, след което ще говорим за персоналния състав.

Това бяха първите думи на номинирания за премиер от “Продължаваме промяната” Асен Василев след излизане от президентството, където той получи от Румен Радев първия мандат за съставяне на нов кабинет в рамките на този парламент.

Той обясни, че в обръщението на премиера в оставка Кирил Петков бе визиран 6-месечен срок за работа на новото правителство, защото е “изключително важно нещата, които са заложени в тази програма, да се случат точно в тези 6 месеца”.

Все пак двамата изразиха надежда, че ще съберат 121 гласа за правителството.

Държим на 121 представители в пленарна зала, които да застанат много ясно зад тази програма, да застанат много ясно срещу крупните бизнес интереси, които се опитаха да прокарат през предишното правителство и които доведоха до неговото сваляне”, заяви Асен Василев.

По-рано днес президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на ПП. Асен Василев заяви, че номинацията за премиер е огромна отговорност, както и че е важно да имаме кабинет, който да работи “в интерес на гражданите, а не в интерес на статуквото”.

Similar Posts