| | | |

Предстои нов пазар на булки! Каримански: Не е нормално да се търси от ПП подкрепа от парламентарната група на БСП, а от отделни депутати на ИТН

Пресилено е да се поставя категорична червена линия, че няма да се водят разговори с “Има такъв народ”.

Това коментира Любомир Каримански по повод заричането на номинирания за премиер от “Продължаваме промяната” Асен Василев, че няма да води разговори за съставяне на ново правителство в рамките на този парламент със Слави Трифонов и ИТН.

По-обезпокоителното е, че той казва, че няма да се водят разговори и с ИТН като цяло, коментира депутатът по Нова тв. За да има нормален диалог и да върви напред. Не мисля, че има нужда от избори, допълни той.

Не трябва да се влиза в крайности. Нека извлечем поуките от сегашната ситуация, да преспим и тогава да решим, призова още Каримански.

Той е убеден, че е добре да се отправи покана, а след това групата на ИТН да вземе решение каква ще позицията й към новия кабинет.

Депутатите са в парламента по пропорционални листи, а не след мажоритарен вот. Затова трябва да се преговаря не с отделни депутати, а с парламентарни групи, предупреди Каримански.

Не е нормално да се търси от ПП подкрепа от парламентарната група на БСП, а от отделни депутати на ИТН, това не е единен стандарт, коментира той.

Важно било каква конструкция ще бъде избрана, каква ще е програмата на новия кабинет.

Каримански призна, че са се опитвали да го търсят за разговори преди време.

Групата на ИТН не е избрана по матрица, при нас има хора с различно мнение и гласува различно, както беше при бюджета, обясни той.

До момента колегите са изразили ясно и категорично мнение, че ако имаме същия кабинет с разместени фигури в него само. На първо място трябва да се издаде ясен комуникационен план между партньорите, иначе няма да се промени нищо, и за това сме единни, каза още Каримански. И напомни за неспазените неща в коалиционното споразумение.

Не мисля, че Кирил Петков е достоен заместник на поста финансов министър, каза Каримански. Ако не познаваме финансовата структура на страната, независимо от опаковката, която сме получили в Харвард, няма да се получат нещата, обясни той.

Той нямал информация дали министри от ИТН в настоящия кабинет ще останат и в новия.

снимка Архив

Similar Posts