| | | |

Бащата на Кирил Петков хич не иска сина му да изпусне кокала, свиква подкрепа пред президентството

Петко Петков – бащата на премиера в оставка Кирил Петков, организира протест в подкрепа на ново правителството на ПП. Това става ясно от негов пост във Фейсбук.

“Приятели, утре среща в 17:00 на площад Народно Събрание. Обичам ви!”, написа бащата на министър-председателя.

Той е споделил и самото събитие в социалната мрежа, озаглавено “Европейска България без мафия #4: Правителство или бързи избори – важно е промяната да продължи!”.

“Приятели, приканваме ви да се съберем отново в подкрепа на сформиране на про-европейско и антикорупционно правителство на коалиция, водена от “Продължаваме промяната”. Съзнаваме, че членството ни в ЕС и НАТО, както и категоричната ориентация за разграждане на корупционните механизми в институциите на държавно и местно ниво изискват управление без дългогодишните им автори – ГЕРБ и ДПС”, пишат организаторите на събитието.

“Съзнаваме, че мирът и европейското ни членство изискват категоричен отпор на присъствието на пропутински партии в управлението. Смятаме, че шансът за това е в изпълнение на мандата на “Продължаваме промяната” и сформирането на работещ кабинет “Василев”.

България се намира пред поредица от избори. Затова е важно за момента да не допуснем служебно правителство без ясна ценностна ориентация в полза на националните каузи. То би отложило за неизвестно далечно бъдеще парламентарните избори и би дало изпълнителна власт на про-путинистки президент”, добавят още протестърите.

Това не е първия път, в който Петко Петков подканва поддръжниците на Кирил Петков и неговия кабинет да излязат на площада. По време на вота на недоверие той отново призоваваше хората да се включат в протеста.

Междувременно стана ясно, че Национално движение “Хан Кубрат” също организира протест на 8 юли 2022 г. в 16:00 часа пред сградата на Президентството на Република България.

“Обявяваме се против съставянето на нов кабинет в този мандат и настояваме възможно най-бързо президента Румен Радев да свика служебен кабинет и редовни избори”, съобщиха от пресцентъра на движението.

Similar Posts