| | | |

ПП гневни на “Възраждане” за казуса Гвоздейков, било клевета

От “Продължаваме Промяната” определят като лъжи и клевти твърденията за Георги Гвоздейков, който е техен депутат, изнесени от “Възраждане”, съобщават от партията.

Припомняме, по-рано днес Николай Дренчев от “Възраждане” каза без да назовава имена, че депутат от настоящия парламент бил назначен като директор на дирекция в ГД ГВА, но без да напуска мястото си в парламента.

В тази връзка от ПП заявиха в своя позиция, че Георги Гвоздейков никога не е назначаван за директор в Главна дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация”. Ние можем да докажем и със снимка от трудовата му книжка. Нещо повече, народен представител няма как да заема такава длъжност според Закона за държавния служител.

Георги Гвоздейков се явява на конкурс, който е обявен още преди предизборната кампания. Впоследствие печели конкурса, но не се явява в 14-дневния срок, за да бъде назначен. Според действащата нормативна уредба, ако служителят не встъпи в длъжност или не положи клетва в този срок, органът по назначаването издава акт за назначаване на следващия класиран кандидат.

Той не само е магистър-инженер със специалност “Авиационна техника и технологии”, а е и докторант във ВВВУ “Георги Бенковски” в Долна Митрополия с предстояща защита на дисертация на тема “Оптимизации на аеродинамичната форма на малък самолет”, освен това е собственик на фирма с основна дейност “Проектиране и производство на летателни апарати и компоненти”.

Експертният му стаж е над осем години, поясняват възмутени от “Продължаваме Промяната”. И добавят, че Георги Гвоздейков не е бил депутат , когато конкурсът е обявен, като поясняват, че той не е бил назначен за директор на дирекция, имал е необходимия ценз за участие в конкурса.

От партията настояват за публикуване на опровержение от страна на медиите, разпространили, по думите им лъжите, обявени от г-н Дренчев, както и за официално извинение от страна на участвалите в “трибунката” представители на ПП “Възраждане”.

снимка Архив

Similar Posts