| | | |

Рашков призна за полицайката в джипа на Георги Семерджиев ВИДЕО

Вътрешният министър Бойко Рашков призна за полицайката в джипа на Георги Семерджиев.

Подсказах, че за нас е известно присъствието на жена по време на инцидента. Днес вече е известно, че е служителка в едно от районите управления в столицата, оказа се, че тя е имала отношения със Семерджиев, предстои да стане ясно какви, уточни той.

От сутринта заседаваме в МВР във връзка с този трагичен инцидент. Ще се постараем да изясним в детайли случая, свързан със Семерджиев. Включително, ако има достатъчно данни и за съпричастна в определена степен дейност на служители на МВР, включително всички случаи, за които имаме вече съмнения, че са били неглижирани в някаква степен. И дали някой не е причинил косвено този трагичен резултат, изтъкна Бойко Рашков.

Той обясни още, че Георги Семерджиев е без книжка от 2005 година и до ден днешен е управлявал различни МПС. По отношение на неговото минало са предприемани десетки действия от органите на МВР, пращани са преписки до прокуратурата.

“Искам да ви кажа, че през изтеклите 6 години той е имал чудесна възможност след като му е отнето свидетелството за управление, той да се яви на изпит и да получи ново. Имаме безспорни данни, че вместо да направи това, той се е постарал да получи шофьорска книжка от Швейцария, откъдето пък ние получихме данни, че не е издаван подобен документ на български гражданин”, заяви Рашков.

От тази вечер започва мащабна национална акция срещу шофирането под въздействие на наркотици. Много от тези рецидивисти са част от тъмната страна на нашето общество.

Никой не трябва да е над закона в България, това от своя страна премиерът в оставка Кирил Петков на брифинг след среща с министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, с главния секретар на МВР Петко Тодоров и с директора на столичната “Пътна полиция” Тенчо Тенев по повод на тежката катастрофа, случила се преди ден в София.

„Днес решихме да обявим война на всички рецидивисти зад волана, особено тези, които шофират под въздействието на наркотични вещества. Война на всички, които имат агресивно поведение на пътя”, допълни Петков.

Similar Posts