| | | |

Карадайъ каза ще участва ли ДПС в консултациите при президента

ДПС ще участват много сериозно на утрешните консултации при президента преди връчването на третия проучвателен мандат за правителство в рамките на този парламент. Това обяви председателят на партията Мустафа Карадайъ пред репортери в Народното събрание.

Той бе потърсен за коментар на ситуацията, след като днес официално ГЕРБ-СДС се отказаха от втория мандат при държавния глава.

Мустафа Карадайъ обясни, че в тази сложна ситуация политическата криза трябва да бъде решена.

„Решаването, обаче, на тази политическа криза, която дойде със заявката „смяна на модела ГЕРБ“, виждаме, че не се случва. Новият модел е моделът на задкулисието, на олигархията, медийния и енергийни босове да редят кабинети по молове и по джипки. Това не бива и не трябва да се случва.

Според нас много отговорно и много бързо трябва да тръгнем към едни предстоящи избори, но към тях да отидем много отговорно“, каза Карадайъ, цитиран от “Флагман”.

“Политическия терен да не го превръщаме в бойно поле”, призова още той.

“Участниците на терена на политиката да се състезаваме със своите идеи и предложения за преодоляване на кризите, за подобряването на живота на българските граждани и за сигурността, стабилността и бъдещето на България. Затова – час по-скоро на избори!

Участниците да имат такова поведение в предизборната кампания, че след изборите да възстановим нормалността и в политиката, и в държавата; да възстановим демокрацията, да възстановим държавността и да решаваме проблемите на хората.

Това ни е призивът”, заключи Мустафа Карадайъ.

снимка Архив

Similar Posts