| | | |

НА ЖИВО Румен Радев връчва третия мандат на БСП

Президентът Радев връчи третия мандат на Георги Свиленски от БСП.

БСП успя да запази добрия тон в една сложна коалиция. Показахте, че можете да търсите консенсуса, да съжителствате във властта и да работите заедно със свои политически опоненти. Вярвам, че ценностите, които отстояват хората в левицата, са ценности, които ще обединят.

Така президентът Румен Радев се обърна към Георги Свиленски от БСП, преди да му връчи третия мандат за съставяне на правителство. По конституция държавният глава избира на коя политическа сила да го даде. Радев избра “БСП за България”, след като от “Продължаваме промяната” не успяха да съберат подкрепа като първа политическа сила, а ГЕРБ-СДС веднага върнаха мандата – с идеята, че извънредни избори са решението за политическата криза в страната. Това е последният вариант за съставяне на правителство в рамките на този парламент.

Искам да ви уверя, че ще съставим редовен кабинет, който да работи за благоденствието на българския народ. Надявам се на отговорността на всички политически групи, за да осигурим нужната подкрепа, заяви Георги Свиленски.

Още преди да се знае при кого ще отиде водоразделния мандат, Нинова обясни, че според нея, премиерът на евентуалния бъдещ кабинет трябва да е от ПП.

Similar Posts