| | | |

СКАНДАЛ! Свиленски и Гуцанов заплашват шефа на НКЖИ

От “Позитано” ме заплашваха заради нея, обяви шефът на държавната компания. Социалистката ги оставила без горива и застраховки

Очевидното несправяне със задачите е причината за уволнението на зам.-шефката на НКЖИ Гергана Алексова.

Така отговориха от компанията на БСП, след като по-рано през деня след заседание на червеното Изпълнително бюро служебното правителство бе обвинено, че започва чистка на професионалисти, само защото са членове на партията.. Алексова е от 4 г. в държавната структура.

Георги Свиленски и Борислав Гуцанов от соцръководството дори заподозряха президента в умисъл да се преследват хората на БСП. Внушението било партията, която направила всичко да бъде избран на два пъти, сега да бъде унижена и да отиде с петно на изборите, заяви Свиленски.

“Въпреки огромното желание, което тя имаше и политическата подкрепа, която получи, факт е, че благодарение на “огромната експертиза” на г-жа Алексова компанията за определено време остана без горива, без услуги по хигиенизиране на железопътните гари и застраховка “Трудова злополука” на служителите.

Наложи се управителният ни съвет да работи извънредно и да поеме огромни отговорности и рискове”, заяви инж. Златин Крумов, директор на НКЖИ.

Никога не сме позволявали корупционни практики в нашата компания, отговори той на обвиненията на социалистите, че Алексова била отстранена, когато започнала проверки за корупция в структурата,

“И никога не ми е било приятно да бъда заплашван – каквито заплахи получих и днес. Но ако това е цената компанията да бъде управлявана прозрачно и да работи нормално, съм готов да я платя”, заяви Крумов.

Заплахите получил от същите хора, които изнесли брифинга за уволнението на Алексова, обясни той в отговор на въпрос.

Similar Posts