| | | | |

Идеологията на Радев и Янев трудно се адаптира към проблемите на българската реалност и обществените нагласи. Затова, ту са евроатлантици, ту евразийци, според стратегията и войната на Путин

След вековни европейски борби за светска държава, Янев пак ще слее Църква и държава! Невежа или религиозен фундаменталист е този генерал?

от фейсбук профила на Цветанка Андреева

снимка Архив


В негова защита ще кажа, че просто е необразован, защото виждаме още по-комичното му желание да приобщи и академизма към Църквата. Явно желае и да универсализира всички вярващи в една религия. Иначе би взел в небесно-парламентарния борд и други вероизповедания.

До тук беше смешно, но има и опасно сериозни мотиви в безумните предложения на Янев

Явно е, че Янев иска да присади у нас части от идеологията на Путин, в която учени и църковен клир изграждат разказа за империята на консервативна Евразия . Дугин и патриарх Кирил обслужват режима на Путин всестранно.

Янев не е схванал, че ще бъде разобличен още в кампанията по две направления обаче:

1/ В тази фантастична Путинова империя България ще е васал. Така, че националния консерватизъм на Янев е предателство, което трудно мотивира и русофилите.

2/ Янев не вярва сериозно, че България исторически и географски е част от Европа и живее с мисълта, че сме руска имперска периферия, в която той е генерал на Императора, а това е недопустимо и за националистите. / Ако помните Радев също разви безумната теза, че възрожденците ни не били европейци/

С думи прости – с подобни глупости, Янев потапя Възхода си.

Идеологията на Радев и Янев трудно се адаптира към проблемите на българската реалност и обществените нагласи. Затова, ту са евроатлантици, ту евразийци, според стратегията и войната на Путин. Според това, дали губи или печели!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts