| | | |

Тома Биков насмете Асен Василев, заговори за коалиции след вота ВИДЕО

Асен Всилев да спре да дава акъл, защото видяхме какво може пред последната година и два-три месеца, когато беше министър на финансите.

Обърка 3 бюджета, забърка половината от кашите, които в следващите месеци, може и години ще се опитваме да решаваме благодарение на неговите усилия.

Това каза Тома Биков от ГЕРБ пред журналисти, след като партията регистрира листите си за София в предстоящите на 2 октомври избори за парламент.

„Надявам се България да не остане без газ през зимата. Те нямаха никакъв план как да направят тази маневра, която направиха. Ние сме предложили решение, но това изисква време

През 2018 г. нашето правителство резервирали 500 млн. кубични метра газ в Гърция, можем през Балкански поток да направим търг за 1,5 млрд. Имаме и 1 млрд. азерски газ…

Договори, подписани не от Кирил Петков и Асен Василев, а от Бойко Борисов и част от тях и от Георги Първанов. Имаме и газовата връзка с Гърция, която нашето правителство започна да изгражда, а правителството на Петков забави”, подчерта Биков.

По думите му, първото условие кризата да се реши и е в нейното решение да не участват Кирил Петков и Асен Василев.

„Нямаме никакви съмнения, че ще спечелим изборите, въпросът е да можем да имаме редовно управление. Колкото повече депутати имаме и колкото по-малко имат ПП, толкова по-вероятно е да имаме редовно правителство”, каза още той.

Биков подчерта, че трябва да имаме проевтропейско управление с антикризисна програма.

„В следващите дни ще представим нашата антикризисна програма и тя да бъде коментирана от останалите политически сили. Очакваме останалите политически субекти да направят същото и да видим къде са нашите драматични разлики, за да започнем да мислим и за някакви компромиси.

На въпрос с кого ПП ГЕРБ би седнала на масата на преговори, Биков заяви: „С тези, които мислят, че България трябва да има проверкопейско управление.

„Не зная доколко ПП са естествен партньор, доколкото основният им приоритет е да вкарат Борисов в затвора, а нашият – да изведем България от кризата, в която се намира в момента. Мисля, че това са доста различни приоритети.

Не се съмнявам, че те ще изпълняват това, което казват, но това не е в дневния ред на обществото и няма да помогне нито за цената на бензина, нито за цената на тока”, подчерта Биков.

„Визията на ПП е че БСП безусловно трябва да е в управлението, това се разминава драматично с нашите виждания. Пожелавам им успех да управляват заедно с БСП, за нас това не би било добро за страната”, каза още Тома Биков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts