| | | |

Няма материал! Стар седесар се прегрупира като русофил, пълна шарения в 28-те листи в Пловдив

Общо 28 листи с кандидати за народни представители в следващия парламент са регистрирани до крайния срок за приемане на документи в 16-а Районна избирателна комисия в Пловдив.

Това каза пред „Марица“ председателят на комисията Калоян Сухоруков.

Броят на партиите с регистрирани кандидатски листи в Пловдив-град е 22, коалициите са шест. Само една партия не е входирала листа. Това е “Ние идваме!” на Мая Манолова, която този път се отказа от битката за народната любов.

В играта обаче отново са други стари муцуни.

Проф. Огнян Сапарев се завръща на политическия терен напълно преобразен. Бившият върл седесар този път е начело на листата на “Русофили за възраждане на отечеството”.

Листа в Пловдив ще води и някогашният му опонент отляво Александър Томов, който гони рекорд за “Гинес” за най-много неуспешни явявания на избори. Той за пореден път е начело на “Българска социалдемокрация – Евролевица”.

Наред с големите играчи в надпреварата се включват още много политически маргинали, които участват на олимпийския принцип с единствената надежда, че могат да вземат 1% от гласовете и да се докопат до партийна субсидия.

Сред тях са Александър Сиди (ВМРО-БНД), Росен Рашков (Изправи се, България), Елица Чакмакова (Български съюз за директна демокрация), Атанас Гарфалски (Пряка демокрация), Павел Шопов (Атака), Стоян Бакалов (Глас народен),

Огнян Боюклиев (Движение на непартийните кандидати), Мая Маринова (КОД), Райчин Рачев (МИР), Станимир Връхаров (Българско национално обединение), Мирослав Иванов (Български национален съюз Нова демокрация), Калоян Паскалев (България на труда и разума), Георги Киров (Народна партия „Истината и само истината“) и други.

С пълни листи от по 22 кандидати са партиите ГЕРБ, БСП, Възраждане и Български възход, поне по информацията, качена на страницата на РИК 16. Над 300 души ще се опитат да убедят пловдивчани, че те са най-добрият избор.

В областта основната лидерска битка ще е между бившата шефка на Агенцията по инвестициите Десислава Трифонова (ГЕРБ), Росен Костурков (ПП), Веска Ненчева (БСП), Тошко Йорданов (ИТН), Виолета Комитова (Български възход) и Стоян Таслаков (Възраждане).

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts