| | | |

Десислава Атанасова насмете водеща: Очаквах да попитате Рашков за изядените хора от Борисов, за това, че имаше банка

Десислава Атанасова от ГЕРБ гостува в сутрешния блок „Здравей, България” в първия ден от предизборната кампания. Тя е водач в листите на коалицията ГЕРБ-СДС в 18 МИР и Русе.

„ГЕРБ представя всеки ден своята програма. На вас ви се струва, че много енергично влизаме в кампанията. Това не е енергия, това е готовност за управление”, обяви Атанасова.

Изцяло от вотът зависи кой ще управлява. Ако съдим по това как се измерват социологическите проучвания, коалицията ГЕРБ-СДС ще е първа сила.

Това заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ пред Нова тв.

“Не мога да отлича периодите им на управление, защото докато беше служебен министър Бойко Рашков тиражираше лъжи.

Очаквах да попитате Рашков за изядените хора от Борисов, за това, че имаше банка. Не ми се иска да коментираме г-н Божков, защото е човек с десетки обвинения. Не искаме да си затваряме очите и ушите за нито един факт и година и половина слушаме лъжи”, допълни тя.

Водещата Мира Иванова прекъсна Атанасова, като й каза, че иска да й представи идеята на ГЕРБ за антикризисно управление, а не да повтаря това, което се говори ежедневно на брифингите им.

“Първо, за да си представим антикризисно правителство, значи считаме, че сме в криза”, каза Атанасова.

“Това си го представя Борисов”, сряза я водещата.

“Това си го представя всеки българин. Чуди ли се как служебното правителство да се справи, защото редовното не успя?

Инфлацията не е само наше заключение. 11,4 млрд. дефицит отчете финансовия министър. Трябва ни антикризисно управление и затова изработихме няколко антикризисни мерки”, обясни Атанасова.

“Не е нужно да ги изброявате. Вече ги чухме всички”, заядливо отвърна Иванова.

“Аз не видях някой да е поканил медиите и да представи програмата си. Това не е енергично влизане в кампания, а готовност за управление.

Доказали сме, че се справяме с кризи. Имаме експертиза и го доказахме в управление и опозиция. Само гражданите решават коя ще е първата политическа сила и какво доверие имат на останалите”, каза представителката на ГЕРБ.

“Важен е въпросът дали можем да имаме правителство или ще отидем на нови избори. Дали ГЕРБ ще управлява с кабинет на малцинството, експертен кабинет. Това е въпросът ми и не разбирам защо поставяте под съмнение интереса на публиката към тези въпроси”, поясни водещата.

“Смятам ,че трябва да ми ги зададете на 3 октомври, когато хората са измерили доверието си. Коалициите никога не са били лесно, управлението в малцинство също.

Ние сме управлявали с Реформаторския блок и Патриотичния фронт. С БСП кой управлява? ГЕБР или ДБ? С ДПС някога да сме управлявали? Не създавайте коалиции, които не могат да съществуват”, отговори Атанасова.

Тя допълни, че Борисов е най-подготвен за премиер.

“Рано е да кажа каква ще бъде номинацията. Аз смятам, че 24 часа след изборите ще имате нашата номинация за премиер”, каза тя.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts