| | | |

Асен Василев се точи на Делян Добрев, ще го съди

Кажете, че съм откраднал, за да ви осъдя.

Така съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев се обърна към Делян Добрев от ГЕРБ в предаването “Панорама”, който представи фактури, според които България е купувала през юли руски газ през посредници с 30% по-висока цена.

Той категорично отрече подобни обвинения.

Според него, управлението на ГЕРБ е било пагубно за страната. А това си личи по големия брой хора, които са избрали да напуснат България.

Загубихме изборите и затова решихме да сме опозиция. Българите имаха много ясен избор, ние много ясно заявихме в предизборната кампания, че с ГЕРБ няма да управляваме, каза Василев.

По думите му от партията не харесват управлението на ГЕРБ, защото е лошо, а това го показват го и статистическите данни.

Василев за пореден път потвърди отказа на ПП да подкрепи правителство на ГЕРБ. Въпреки това, той не отрече важността България да има редовен кабинет и работещ парламент.

“Миналата година бяхме първи и поехме отговорност. Направихме коалиция, за която всички казваха, че е невъзможна. Видяхте колко беше трудно това да се сглоби. Имахме двуседмичен маратон публични преговори тема по тема”, припомни той.

Василев обясни и защо е важно депутатите да започнат работа.

“Има много смисъл в комисиите в парламента, в самия парламент да отстояваме редица политики, които заложихме в нашата програма – съдебна реформа, работеща КПКОНПИ, съдия, който да разследва главния прокурор.

Икономическата политика, социални полтики, данъчен кредит за работещи семейства, увеличение на минималната работна заплата така, че да е 50% от средната работна заплата, да се запазят цените на ел. енергията за бизнеса, да се повиши прагът за регистрация по ДДС.

Да бъдат приети законите по Плана за възстановяване и устойчивост.

Не подкрепихме Украйна за членство в НАТО, това също трябва да е в компетенцията на парламента”, изброи съпредседателят на “Продължаваме промяната”.

Не чакаме никакъв шанс, за нас е важно България да има редовен кабинет. Служебният е ограничен откъм възможности.

България е парламентарна република, без парламент няма как да бъде взето решение с какви самолети да бъдат заменени старите МИГ-ове, каза Василев.

Василев коментира и че към 30 септември все още сме на 1 млрд. лв. излишък. Няма да има 11 млрд. дефицит, обясни той.

Така той контрира служебната финансова министърка Росица Велкова, която бе негова заместничка в кабинета “Петков” и обясни, че прогнозата ѝ за дефицит е направена при грешна макроикономическа рамка

Той заяви още, че ПП подкрепя изпращането на оръжие за Украйна..

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts