| | | |

Нови ракетни удари по инфраструктурни обекти в Украйна, в Киев тълпи щурмуват магазини и бензиностации

Руските нашественици отново атакуваха Запорожие с ракети. Това съобщи тази сутрин председателят на Запорожката ОВА Александър Старух в Telegram.

Цели на врага станаха инфраструктурни обекти. Информацията за разрушенията и пострадалите се изяснява.

“Окупаторът атакува областния център с ракети. Целите на врага бяха инфраструктурни обекти. Информацията за разрушенията и жертвите се изяснява. Останете в укритията!”, призова Старух, цитиран от УНИАН.

Руската армия продължава настъплението си в направленията Бахмут и Авдеевка, става ясно от доклад на Генералния щаб на украинските въоръжени сили, съобщават световните издания.

Руските въоръжени сили са нанесли 10 ракетни и 19 въздушни удара и са извършили над 90 изстрелвания от ракетни системи за залпов огън.

Руските части провеждат щурмови действия в районите на Озаряновка, Каменка, Первомайское и Невелское.

Руските войски извършват инженерно оборудване на отбранителни позиции, както и активно въздушно разузнаване с помощта на безпилотни летателни апарати.

След ракетните удари по обекти на критичната инфраструктура в Киев е настъпила паника, свързана с храните и горивата, съобщават световните издания.

Жителите на украинската столица са опразнили рафтовете с храна в супермаркетите, опитват се да си купят отоплителни уреди, които вече не се продават в онлайн магазините, и се редят на огромни опашки пред бензиностанциите.

Опитите за настъпление на украинските въоръжени сили в редица населени места в посока Купянск са били отблъснати, съобщава говорителят на руското министерство на отбраната генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от световните издания.

“На Купянското направление противникът със силите на четири ротни тактически групи направи неуспешни опити за настъпателни действия по посока на селищата Кисловка, Табаевка от Харковска област и Куземовка.

Всички атаки на частите на ВСУ са били отблъснати”, заявява Конашенков по време на брифинг.

Украинските въоръжени сили са загубили над 40 военнослужещи, пет танка, четири бойни бронирани машини и 15 автомобила, допълва Конашенков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts