| | | |

Пълна шизофрения в “Продължаваме Промяната”. Хора от партията обикалят телевизионните студиа и говорят, каквото си искат

Пълна шизофрения в “Продължаваме Промяната”.

Хора от партията обикалят телевизионните студиа и говорят, каквото си искат. Един казва, че вратата за преговори с БСП за съставяне на кабинет не е затворена, друг вече ги слага в кюпа на статуквото.

“Експертното правителство не е най-доброто. Някой трябва да носи отговорността и трябва да се знаят силите, които застават зад него. Все още не сме затворили вратата с БСП”, каза пред Нова телевизия депутатът от “Продължаваме промяната” Искрен Арабаджиев.

снимка Архив

По думите му политическата формация не е взела решение дали е възможно да подкрепи кабинет с мандат, различен от нейния.

„Когато дойдем до този вариант, ще се съберем и ще кажем какво е нашето решение. Смятам, че все още не ни е затворена вратата за общ път с БСП.

Показахме, че можем да работим с други партии в предходния парламент. Когато дойде мандата при нас, ако ГЕРБ не са успели да съставят правителство, ще свикаме партиите, с които можем да реализираме 16-те политики, които представихме”.

Арабаджиев коментира и параметрите на бюджета за следващата година.

„Парите за социалната програма са включени и те не са финансирани от дълг. Увеличеният икономически ръст позволява изплащането им”, подчерта депутатът.

По думите му на макро ниво икономиката е добре. „Това, което държавата може да направи, е да влияе на минималната работна заплата. Предложението на ПП е тя да достигне 850 лв.”.

Според него към момента отстъпката от 25 стотинки за литър гориво работи добре. „Тя трябва да остане, но трябва да се види дали има ресурс във финансовото министерство”, подчерта той.

В същото време Венко Сабрутев беше но друго мнение.

снимка Архив

“Наложи се да си оттеглим кандидата за председател на НС, за да може държавата да върви напред. Вежди Рашидов бе избран от партиите на статуквото – за съжаление БСП и „Български възход” също се прибавиха към тези партии, отсече той пред БНТ.

В момента никой не е наясно каква е точно позицията на ПП за бившия им коалиционен партньор БСП, който не издържа мръсните им игрички в парламента и гласуваха Вежди Рашидов да е председател на Народното събрание., пише Епицентър

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts