| | | |

Внукът на Димитър Талев развя знамето на “Азов” в Бистрица и стана страшно ВИДЕО

Поредно посегателство над дома на писателя Димитър Талев в софийското село Бистрица. Късно в четвъртък къщата е била обадена от банда неизвестни към момента нападатели.

Това съобщи внукът на класика Климент в социалната мрежа Фейсбук.

„Тази вечер домът на Димитър Талев, в Бистрица бе нападнат от неизвестни люде! Повече от час върху мен и дъщеря ми Ерика се сипеха камъни!

Жалко е, че будните Бистришки граждани не реагираха на този шумен вандалски акт“, обясни родственикът на автора на „Железният светилник“.

„Дойдоха около 18.30 часа и започнаха да замерят с камъни по къщата. Счупиха керемиди, нараниха фасадата. Успях да затвора капаците на прозорците, за да не изпочупят стъклата.

Дъщеря ми Ерика е в шок. Аз се обадих на 112, но полицията закъсня с час и половина и те се разбягаха. В Бистрица за съжаление живеят много сърбомани, македонисти.

Обвиняват ме в национализъм, защото съм член на БНС на Боян Расате. Предполагам, че тези хора са нападателите.

Възможно е и да са русофили и руснаци, които живеят в Бистрица. Те също не са малко, а аз подкрепям Украйна и на покрива ми се вее знаме на Азов“, това обясни за “Телеграф” Климент Талев.

снимка Фейсбук

„Нападението ескалира, защото все повече българи от Македония, Повардарието, хората от другата страна на границата се надигнаха.

Виждате какво стана с културните клубове в Битоля и Охрид. 100% македонистите се активизират сега, защото виждат, че губят позиции.

А аз съм убеден, че България и сегашната Република Северна Македония един ден ще се обединят в обща държава. Този ден не е далеч.

Това дразни македонистите и сърбоманите. Това дразни и русофилите, макар че те сега са още по-раздразнени след като парламентът най-после взе решение да дадем оръжие на Украйна“, убеден е Талев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts