| | | |

Посланикът на Украйна Виталий Москаленко каза какви оръжия иска Украйна от нас

Много внимателно наблюдавах дебатите в парламента за продоставяне на военна помощ на Украйна и смятам, че решението, прието от народните представители е много правилно, важно и навреме най-после.

Това заяви в студиото на предаването “Говори сега” посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко.

“Искаме от България от самото начало различни видове въоръжения.

В списък до Министерството на отбраната сме посочили повече от 30-на артикули, където има и средства за противовъздушна отбрана, което е най-необходимо сега.

Както знаете заради бомбардировките и обстрелите с ракети и дронове, е крайно необходимо такова оръжие. С-300, както и зенитно-ракетни комплекси, установки.

Актуален остава и въпросът с доставката на гаубици от 152 мм, самоходни артилерийски установки, снаряди, минохвъргачки и др.”, обясни Виталий Москаленко, посланик на Украйна в България.

Списъкът е доста широк и разнообразен и според Москаленко той може да бъде удовлетворен по много точки. Предполага, че с всичко изброено в този списък, България разполага.

“По-рано сме давали заявка за хеликоптери и за самолети Су-25 и МиГ-29. Всички въоръжения, с които разполага България от времето на СССР, за нас, за Украйна са крайно необходими”, допълни посланик Москаленко.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts