| | | |

Асен Василев вкара автогол на ПП за кабинет с този невъзможен ултиматум

Ние много ясно заявихме, че ГЕРБ победиха, а ПП остава опозиция. Също казахме, че ще бъдем конструктивна опозиция и това не означава, че ще гласуваме напук.

С ГЕРБ имаме сходни позиции. А БСП не са потенциален коалиционен партньор засега, защото подкрепят връщането на хартиената бюлетина.

“ГЕРБ посочиха, че приемат бюджетният дефицит да бъде 2.1 процента. Напълно възможно е всички финансови политики да се осъществят и да не се нарушава фискалната дисциплина. Черните сценарии няма да се реализират”, посочи той.

“Служебният министър нарушава закона в момента, това е политика на замразяването на доходите”, каза Василев, във връзка с предложението на служебния кабинет за удължаване на държавния бюджет.

Това заяви депутатът от “Продължаваме промяната” Асен Василев пред БНТ.

190 хиляди са невалидни бюлетини при смесеното гласуване с машина и хартия, каза Василев. БСП не са потенциален коалиционен партньор за “Продължаваме промяната” към момента, поясни Василев.

“Няма да разговаряме с БСП при втори мандат, Те не искат честни кметски избори”, заяви категорично Асен Василев.

“Няма как да има парламент, без да е подкрепен от ГЕРБ, ДПС или Възраждане. Това е математиката”, посочи Василев.

Василев отрече съмненията за сериозно разцепление в “Продължаваме Промяната”, след като на гласуването за покупка на изтребители се оформиха две крила в парламентарната група на ПП.

“Твърде сме млади за да има разнобой”, обяви Василев, и посочи, че всеки е свободен да гласува както намери за добре.

С ДБ може да имаме общи кандидатури на местния вот, поясни Василев. ПП няма да търси подкрепа от ГЕРБ за правителство.

Имаше консервативно планиране в Министерство на финансите което ние се опитахме да преборим, смята Василев. Миналата година дефицитът беше 3 процента.

По думите на Василев всички тези черни сценарии не се реализираха.

Ние не се притесняваме, заяви съпредседателят на ПП относно договорите за газа. Ние вярваме че системата ще се свърши работа, убеден е той.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts