| | | | |

Само в България лидери на загубили изборите партии не слизат от екран и спят из телевизиите

Само в България “борците” срещу корупцията защитават от сутрин до вечер осъдена за корупция.

Само в България героичните борци срещу корупционните практики не проявяват и минимален интерес към документи, факти и данни за корупция(свързана с газовите сделки например)

Само в България интересът на героите антикорупционери не е към фактите, а към недоказаното, хипотетичното, към казаното от една жена, към съмнителни откъм възможност за манипулация анонимки, технически изпълними от всеки компютърно грамотен.

Само нашите героични борци не се интересуват от причините за свръхинфлацията, безконтролното теглене на заеми и други подробности, но провиждат нечувани икономически ‘престъпления” във време на икономическа стабилност и при отсъствие на тревожна инфлация .

Само в България лидери на загубили изборите партии не слизат от екран и спят из телевизиите, а топ експерти по политически въпроси са издатели на жълти медии и улични терористи.

Само в България шоумени със съмнителна биография са говорителите на Морала и Почтеността и се зъбят на системни лидери и на системни партии от амвона на уличното правосъдие на езика на улицата и с лексиката на кварталния пияница.

Само в България избягал от закона може да направи Партия и да бъде цитиран в най-сериозни политически формати.

Навсякъде по света журналистът е посредник. Тук е говорител на “моралните” и възпитател на “неморалните.”

Неговите зрители и слушатели са априори хора с колебаещи се морални ценности, готови да бъдат елементарно манипулирани, и жадуващи за мъст според собствените му представи на “професионален” журналист.

Все повече си мисля, че пробив в медиите правят хора, чийто мащаб за публицистичност и безпристрастност е селската седянка пред хоремага.

А Алеко неслучайно беше възпял героя си и в това амплоа.

от фейсбук профила на Рашел Леви

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Similar Posts