| | | |

Гюров се оправда, ПП не били манипулирали машините и обвини ГЕРБ за чували с пари, хотели, кюлчета и чекмеджета

ПП отрече обвинението на БСП, че техният лидер Кирил Петков държи кодовете за машините на вота.

“Категорично няма начин кодът и резултатите от машинното гласуване да бъдат манипулиурани”, каза пред БНТ председателят на ПГ на “Продължаваме промяната” Андрей Гюров.

“Кодът се контролира от ЦИК. Ако ние от ПП имахме достъп и можехме да го манипулираме, щяхме ли да бъдем втора политическа сила, а политическата сила на бившия министър на електронното управление да бъде шеста политическа сила?

Това се прави само с цел да се хвърлят димки, за да избяга ГЕРБ от отговорност да състави правителство”, заяви Гюров.

Гюров потвърди, че “хипотезата за кабинет на малцинството не е приключила”.

“Ние сме готови да поемем тази отговорност”, каза още той и обвини, че именно ГЕРБ бягат от нея.

Той обвини партията на Бойко Борисов, като заговори за чувалите от магистрала “Хемус”, с които били вдигнати хотели във Велинград, добави кюлчетата от спалнята на лидера на ГЕРБ и за пореден път отрече твърденията за нередности по меморандума с “Джемкорп”, като уточни, че е прекратен.

“Законопроектът за промени в Изборния кодекс беше внесен от БСП, но от него не остана почти нищо, всички последващи поправки бяха внесени от ГЕРБ.

Ние сме заявили много ясно, че това е един опит да бъде откраднат гласът на българските граждани с цел да продължи да се усвояват средствата и да се крадат данъците на българските граждани, посочи председателят на ПГ на ПП.

“Два месеца след изборите нямаме никаква изразена идея от първата политическа сила как може да сформира правителство и какви ще бъдат целите на такова управление.

Затова поехме инициативата, излязохме с една много ясна позиция и гаранции за успеха на едно такова правителство на малцинството.

Виждаме, че има напрежение в ГЕРБ и в БСП. Все още има време да се осъзнаят и да оттеглят своите предложения в зала.

Тогава ние ще сме готови да поемем отговорността за правителството на малцинството. От другите политически сили няма никакви разговори за приоритети.

Единствената друга коалиция е хартиената коалиция, която по някакъв странен начин сплотява силите на статуквото”, почерта Андрей Гюров.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts