| | | |

Нинова скандално: Имам десетки аргументи! Министърът Стоянов е заплаха за националната сигурност

Шефката на БСП Корнелия Нинова обяви наследника си на поста министър на икономиката Никола Стоянов за заплаха за националната сигурност.

Тя отправи тежки забележки към Стоянов от трибуната на Народното събрание между участията на служебните министри в депутатския контрол, като заяви, че 2 месеца той се криел от препитванията на народните избраници, а в същото време се готвел за “приватизация” на язовир Огоста.

Нинова предупреди, че приказките му в редица интервюта как имало заявен огромен инвеститорски интерес от германска компания за над 1 милиард евро там да се изгради фотоволтаична централа, всъщност представлявали опасност за националната сигурност.

И затова от 2 месеца тя поставяла въпроса за неприсъствието му на парламентарен контрол на председателските съвети, но до момента решение нямало как да бъде извикан да отговаря икономическият министър на Гълъб Донев.

Шефката на социалистите уточни, че язовирът край Монтана не само е стратегически обект на националната сигурност, но и че негов собственик е Министерството на земеделието.

Служебният принципал на ведомството Явор Гечев трябва да е дал, по думите й, изрично разрешение за проучванията за изпълнението на такъв инвеститорски интерес.

А освен това трябвало да има и ОВОС, издаден от Министерството на околната среда и водите, наред с доклад от службите.

Нищо подобно обаче не се случвало и затова Корнелия Нинова била изключително разтревожена.

“Имам десетки аргументи този човек да бъде спрян”, заяви тя от трибуната.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts