| | | |

Леден апокалипсис! Минус 45 градуса в САЩ! СНИМКИ

Най-малко 15 души са загинали, а повече от 1,6 милиона домове и предприятия в САЩ останаха без електричество сутринта на 24 декември заради зимната буря и арктическия ураган, обхванали страната.

Опустошителните ветрове и обилният снеговалеж повалиха електропроводи, а температурите паднаха до критично ниски нива.

Студеният до болка въздух продължава да сковава САЩ и през този празничен уикенд, а нестихващата буря засипва Средния Запад и някои части на Изтока с обилен сняг, снежни бури и дори наводнения по североизточното крайбрежие. До края на Коледния ден не се очаква затишие.

Снимка: Twitter/@NWSBUFFALO

Най-малко 15 души са загинали от сряда насам в четири щата, което е в резултат на опасните и животозастрашаващи условия през тази седмица в голяма част от страната.

Трима души са загинали при автомобилни катастрофи, причинени от метеорологичните условия в Канзас, съобщи CNN.

Още двама са загинали в петък вечерта в окръг Ери, Ню Йорк, при различни инциденти, тъй като медицинският персонал не е могъл да стигне навреме до домовете им в резултат на тежките зимни условия.

Снимка: Twitter/@NWSBUFFALO

Националната метеорологична служба на САЩ (NWS) заяви, че картата ѝ от петък “изобразява един от най-големите мащаби на предупрежденията и препоръките за зимни условия в историята”.

Температурите в Елк Парк, Монтана, са паднали до минус 45 градуса по Целзий, а градчето Хел, Мичиган, е замръзнало. В петък вечерта температурата в покритата със сняг община е била минус 17 градуса по Целзий.

Снимка: Twitter/@NWSBUFFALO

В Южна Дакота затрупани от снега индианци дори са изгаряли дрехи, за да се стоплят.

Очаква се арктическата въздушна маса да донесе силни пориви на вятъра и температура от минус 9,4 градуса в Тексас, където новопристигнали мигранти без документи спят на улицата в града.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Снимка: Twitter/@NWSBUFFALO

Similar Posts