| | | |

Внимание! Ако сте планирали ходене в Пирот по празниците, отменете го!

Ако българи са имали намерение да използват празничните дни за посещение на Пирот, да променят плановете си, опасно е.

Това призова генералният консул на страната ни в Ниш Димитър Цанев. Причината – обявеното извънредно положение след дерайлиралия влак с амоняк.

“Внимателно се подхожда към дерайлиралия вагон, тъй като не е ясно дали течът на газа е овладян. Доколкото имаме информация, той е паднал в реката, което води до изтичане на газ и във водата, а това ще нанесе поражения и върху флората и фауната.

Извънредното положение остава. То е до края на 26 декември.

Местните власти се надяват, че облакът амоняк ще се разнесе следствие на вятъра, който се очаква, но към момента все още има остатъци в атмосферата.

Поради това и ние отправяме призив към нашите съграждани, които са планирали да посетят Пирот в почивните дни, да се въздържат, тъй като има опасност да пострадат.”

Това заяви пред bTV генералният консул на България в Ниш Димитър Цанев.

“За щастие, няма пострадали български граждани. От намиращите се в момента в болница има един-два случая с по-тежко състояние, но доколкото имам информация, няма опасност за техния живот”, добави той.

“На хората е забранено да излизат, отменени са занятията в училищата.

Отправени са препоръки да се стои вкъщи и при възможност хората да уплътнят своите прозорци, за да не влиза въздух отвън”, разясни той извънредното положение в Пирот.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

Димитър Цанев – генерален консул на България в Ниш

Similar Posts