| | |

Патриарх Кирил: Русия да спаси света, както го направи с победата над чумата на фашизма

Днес Русия трябва да помогне на света, който все повече затъва в духовна и морална криза, да „намери спасение“, както някога страната спаси планетата от „ужасната чума на фашизма“.

Това съобщи в неделя патриархът на Москва и цяла Русия Кирил след литургията в катедралата “Св. Георги” в Одинцово, предаде ТАСС.

“Някога Русия спаси света от ужасната чума на фашизма, благодарение на жертвите на Русия беше постигната победа на първо място.

Може би днес Господ, призовавайки ни към такива ужасни жертви, ни призовава да гарантираме че с нашия духовен живот, с нашата вяра, с единението на вярата със знанието, с навлизането на вярата във всички сфери на обществения живот и ние бихме могли да помогнем на света да намери спасение, както направихме с победата над фашизма“, каза патриархът.

Предстоятелят на Руската православна църква призна, че международните отношения днес са достигнали „най-опасната точка“.

Според патриарха страните се намират в “най-тежката атмосфера на взаимно недоверие”, докато “напрежението расте така, че има заплаха от широкомащабна война”.

„Може би Господ избира нашето Отечество, което днес се обръща от гневните, злобни погледи на онези, които не споделят нашите убеждения, които са ни чужди преди всичко както по вяра, така и по нравствен принцип на живота

От друга страна, има неразбиране, бдителност и често зли чувства и мисли, но ние, следвайки нашия исторически път, трябва преди всичко да запазим вярата в сърцата си и да направим всичко, за да станем умствено, морално, физически по-силни, развивайки всички аспекти на нашия обществен и държавен живот“, каза патриархът.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts