| | | |

Мажд Алгафари: Ударихме дъното! Единствено тази партия може да състави кабинет

“Трудно можем да говорим за държава и за полиция, след факта със заловения полицай, превозвал мигранти за пари. Това не е изолиран случай.

Системата ни е такава, държавата е такава. Икономическата обстановка, животът в България са такива, че дори и полицаите прибягват до подобен за връщане на кредити и плащане на сметки.

В България вече е ударено дъното на политическия и на парламентарния живот. И това не са лицата и политиците, които могат да изведат България от тази ситуация.”

Това заяви политическият анализатор и преводач от арабски Мажд Алгафари пред БНР.

Той си послужи и с пример:

“Ако имаме две лястовички на един кабел и едната казва, “аз искам да излетя, пак на кабела остават две лястовички. Намеренията са едно нещо, а действията – друго.

Нито една партия или политик няма точна визия. Хората ги няма, предприятията не работят. Затова политиците да не говорят, че ще направят така, че тези неща да не се повтарят. Ами какво направиха досега…”

“България е продадена и е купена от чужбина и оттам ни въздействат по всякакъв начин.

Неведнъж съм казвал, че една партия, за да се учреди, трябва да се платят 2 милиона. Пет партии има в Парламента, които не са български. България е купена и е съсипана за 10 милиона”.

По думите на Алгафари, най-добрият начин за спасение на България е да бъде съставено Правителство и държавата да стане президентска република.

За да се докаже престъпление, сега трябва да бъдат предоставени тонове доказателства и пак няма гаранция, че някой ще бъде осъден. Държавата се ограбва чрез подставени лица.

От главния прокурор има предложения за промени в НК и НПК.

“Какво разгледа от тях Парламентът? Разгледаха оръжията за Украйна, заплатите, отпуските…Опряхме дъното на парламентарния живот.

Някои трябва наистина да понесе тази отговорност и да поведе България напред. Спасението е парламентарна република.”

В рамките на няколко месеца ще има нови избори и единствената партия, която може “да скалъпи някакъв кабинет, е ДПС, колкото и да е учудващо за всички.

Тогава ще има някакви шансове за Правителство, но то няма да оцелее дълго”, прогнозира още политическият анализатор Мажд Алгафари.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts