| | | |

Христо Иванов трепери, иска нови консултации при Радев

Христо Иванов иска нов цикъл от консултации при Радев, за да може мълчалите днес, да си кажат, стана ясно от негово изявление пред медиите във връзка с липсата на дебат по декларацията на “Продължаваме промяната”, която залата отхвърли.

Той подчерта, че оставянето на декларацията с мълчание, е оставило много неприятно впечатление.

Иванов напомни, че третото раздаване на папката от Радев е “аварийно” и този, у когото тя попадне – не е спечелил от лотарията. И не е и негова.

“Третият мандат не е награда от лотарията. Това е тежка отговорност”, посочи Иванов. “Не смятаме, че просто трябва да има някакво правителство”, добави той.

Христо Иванов обаче заяви, че за да поискат третия мандат трябва да са сигурни, че може да свършат работа с него.

По думите му трябва да се види минимална нагласа за реформи и политики, които да движат страната напред.

“Не смятаме, че просто трябва да има някакво правителство”, добави съпредседателят на “Демократична България”. Христо Иванов подчерта, че съдебната реформа е рубикона за отношението на “Демократична България” с всички политически формации.

“Демократична България” счита, че трябва ясно отношение към войната в Украйна, съдебна реформа, включително на прокуратурата и икономическа политика, създаваща услови яза растеж на икономиката.

“Демократична България” подхожда отговорно, готови сме да носим отговорност за излъчване на управление, но не на каквото и да било”, заяви той.

Според него не е въпросът дали има шансове, а да не се отива към избори.

И намекна, че най-важно сега за страната било на всяка цена да се запази парламентът и да не се отива към поредни нови избори.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts