| | | | |

Целта на Радев ще е да атакува на местните избори десницата с един ход – едновременно ГЕРБ и градските демократи. Същевременно ще омаломощи новите и стари леви от БСП и ПП, като им изземе битката с десницата

Походът на Радев към парламента вероятно ще мине през пореден нов проект и битката му в местните избори

В последните дни отново се заговори за нов ляв проект, но този проект няма да е със старите, отлюспени от БСП лидери, а вероятно отново ще е под патронажа на президента Радев.

Радев вече няма да се състезава за президентски вот и мечтае да трансформира мажоритарното си влияние в лидерство над лявото пространство. Особено след като подкрепата за него спада, а идеята за президентска република все повече губи състоятелност.

Фигурата на един от доказаните му любимци министри, Пеканов, е спрягана за лидерството на новата партия (проект) – за пореден път изкована в президентството.

Какво цели Радев?

Отговорът е местните избори. Но той остана без партия след като се отдръпна от формациите на протеста.

Очевидно е, че и с БСП Радев няма да може да атакува местната власт. Там неговата игра е друга.

В БСП Радев цели дългосрочно превземане на столетницата. Той знае, че стратегията му да подхранва опозицията на Нинова вътре в БСП ще му подчини за в бъдеще и социалистическата партия.

Какво по-добро начало за силната му партия от това да я изпробва и кали точно в битката по места. Има готови кадри и ще създаде структури в страната, които на следващи етапи могат да са логистиката за парламентарна битка на партията на Радев.

От горчив опит се знае, че партия, която няма местни структури и местна власт е само временно явление.

Като участва с партия в местните избори Радев ще изпревари изтощените вече ПП в изграждането на структури и чисто идеологически сигурно се надява да им изтегли електората.

Освен подновените „прогнози” че ще има нова партия на президента с лидер Пеканов, този път има и публични аргументи, че Радев се прицелва в печеленето на местната власт.

Неговите министри непрекъснато атакуват властта в София. Атаката срещу ГЕРБ от прословутите магистрали сега се прехвърля върху жълтите павета.

Службашите на Радев все повече се занимават с проблемите на София, като заострят вниманието в навечерието на местните избори през есента. Това говори, че настоящите му служебни министри са готвени за политически лица, които да влязат в изборна схватка.

Вероятно целта на Радев ще е да атакува на местните избори десницата с един ход – едновременно ГЕРБ и градските демократи.

Същевременно ще омаломощи новите и стари леви от БСП и ПП, като им изземе битката с десницата.

Вероятно е, ако партията стартира добре, Пеканов или друг служебен министър да поведе местната битка на Радев в София.

За Радев това ще е много удобно. Няма да излезе официално от зоната си на властови комфорт и да се състезава като политически лидер.

Пък ако се провали и този му проект , от амвона на президентството ще ги обяви за шарлатани.

от фейсбук профила на Цветанка Андреева

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts