| | | |

ПП атакуваха всички парламентарни групи, без ДБ

Колегите от ГЕРБ, ДПС, БСП, “Възраждане” и “Български възход” имаха воля да приемат изменения в изборното законодателство, но не и механизъм за разследване на главния прокурор и изменения в закона, който да гарантира борбата с корупцията.

Това тежко обвинение отправи от парламентарната трибуна Мирослав Иванов от “Продължаваме промяната”, след като по-рано правната комисия най-сетне подхвана НПК, но днес НС отново не излезе с обобщение какво следва.

Той посочи, че са се надявали най-сетне правната комисия да разгледа механизма за разследване на главния прокурор и измененията в НПК.

Това не е темата на част от парламентарните групи ГЕРБ, ДПС, БСП, “Възраждане” и “Български възход”, съжали той.

И припомни скоростното приемане на промените в Изборния кодекс, както и отхвърлянето на президентското вето по темата.

“Законопроектът бе разпределен в комисия и още същата седмица бе в пленарна зала. В рамките на 10 дни един огромен законопроект бе приет”, посочи той.

И обвини ГЕРБ, че са показали волята за това – през председателя на НС Вежди Рашидов и шефа на правната комисия Радомир Чолаков..

“За съжаление промените в НПК, касаещи механизма за разследване на главния прокурор, не срещнаха тази политическа воля.

ГЕРБ, БСП, ДПС, “Възраждане” и “Български възход” няколко пъти бламираха заседанието на правна комисия, за да се забави със седмица времето за механизма.

Това е законопроект, по който правосъдното министерство е работило изключително дълго време в изключително експертен състав, а министърът на правосъдието каза, че това е най-важният законопроект, който трябва да приеме това НС”, подчерта Иванов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts