| | | |

Корнелия Нинова вижда бездната, чертае черен сценарий

“Изправени сме пред пропаст. Ако продължаваме по същия начин, ще паднем в нея като държава, не като отделни политически партии”.

Това заяви в декларация от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова.

“Изпращаме 48-ото НС, което не можа да изпълни най-важната си задача – да излъчи редовно правителство и да сложи край на политическата криза, да даде стабилност и перспектива за развитието на България, спокойствие и сигурност на гражданите и за това има причини”, посочи председателят на БСП, съобщава БНР.

Според нея трябва да се видят допуснатите грешки и да не се правят повече.

В следващото 49-о НС най-голямото предизвикателство отново ще бъде да гарантираме парламентарната република, да излъчим редовно правителство и да дадем хоризонт за развитие, категорична бе тя.

И пак заговори за военната реторика с думите, че “военното” взело превес в 48-ото НС.

“Това военно предимство в работата и говореното в парламента беше облечено в клишета и етикети. Който е за оръжия, самолети, война – е евроатлантик, а който е за мира, неутралитета на България и ненамеса във войната – е ретрограден евразиец.

Поставянето на етикети и такива разделителни линии е една от пречките да има разговор, спокойствие и решения в интерес на България. Етикетите бяха в черно и бяло”, недоволна е Нинова.

И смело прогнозира мирно споразумение между Русия и Украйна.

Нинова се обърна за старт на поредната предизборна кампания и към българските граждани с думите:

“Дано да е достатъчно времето да осъзнаете, че личната ви съдба и живот е във вашите ръце, във вашето решение кого ще изпратите в следващия парламент, за да решават проблемите на България.

Мислете със сърце, но и с разум! Дано 49-ият бъде по-мъдър от 48-ия парламент!”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts