| | | |

Тома Биков за Горанов: Какво трябва да направим – да го извадим на площада и да го набием ли?

Уважаваме закона Магнитски и нямаме някакви претенции към него.

Анализираме внимателно сигнала, който се дава и очакваме от партньорските служби да предоставят необходимите доказателства.

Много наши активисти, включително и бивши министри и депутати бяха подложени на много сериозна проверка. Включително и господин Горанов, който беше разследван от бившия директор на НАП – господин Спецов.

Това заяви в “Панорама” по БНТ Тома Биков от ГЕРБ.

“Моето лично мнение е, че по-скоро трябва да бъдат предоставени доказателства, защото това е работа на съдебната система.

Когато САЩ дават такива сигнали, може би зад тях стои нещо друго. Ако това е така, това е доста спорно. Това е личното ми мнение,” подчерта Биков.

“Г-н Горанов беше министър на финансите, но той не е такъв от 2020 г.

Ние сме показали много отдавна, че при нас отговорността е персонална. Не знам как можем да реагираме като партия, при положение, че г-н Горанов не е нито депутат, нито министър.

Какво трябва да направим? Да го извадим на площада и да го набием? Съдът трябва да каже дали има виновни или не”, посочи Биков.

“Истината е, че страната в контекста на геополитиката се намира в една доста сложна ситуация. Надявам се, че тази предизборна кампания няма да мине под знака на политическата конфронтация, за да не се налага за пореден път да ходим на предсрочни избори.

Убеден съм, че ГЕРБ е един от центровете в страната, който държи България в средата на цивилизационния избор, който е направен”, отбеляза още Биков.

“Ние нямаме проблем с това, че нямаме правителство. Ние правителство имаме. Парламент нямаме”, заяви още той.

“Присъда на ГЕРБ може да издава само българския избирател. Зад нас стоят хиляди хора. Пред България в момента има редица предизвикателства, пред които не сме способни да откликнем”, припомни Биков.

Той коментира и казуса с пловдивския кмет Здравко Димитров:

“Той направи избора да напусне ГЕРБ. Ние можем да му пожелаем успех, но няма как да носим отговорност за неговите действия”.

“Няма да водим кампания под знака “Магнитски”, а под знака на това, че пред България има редица предизвикателства, на които вече няколко пъти не сме в състояние да отговорим адекватно.

Страната е в много сложна ситуация. Не дай си, Боже, да има още избори.

Все се надявам, че тази кампания няма да мине под знака на политическата конфронтация, защото вече няколко минаха под него и пак отиваме на предсрочни парламентарни избори”, каза Биков.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts