| | | |

Прокопиев и САЩ дължат отговори на българското общество

България е на първо място в ЕС по брой санкционирани по Магнитски лица на 1 милион души от населението.

България е с коефициент 1.18, следват Кипър с далеч по-скромните 0.81 и Латвия с почти три пъти по-малкото число 0.55.

В световен мащаб дори нарицателната за бедност и корупция Либерия е с 0.93, комунистическа Куба с 0.79, Южен Судан с 0.48.

Пропаднали държави като Либия, Хаити, Йемен, Гамбия, Ирак, Уганда и Ангола имат десет пъти по-малко сакнциинирани на глава от населението от България, а Русия, заради която е създаден Глобслния закон със санициите по Магнитски е с коефициент 0.05 или 30 пъти по-нисък от българския!!!

Най-големият враг на САЩ Ислямска република Иран с аятоласите и Ал Кудс, Революционната гвардия и Хисбула имат 70 пъти по-нисък коефициент от България на саниционирани по Магнитски.

Иран официално обявени за спонсор на тероризма и терористична държава, но очевидно нарушават по-малко човешките права и по-малко се занимават с тероризъм от члена на ЕС и НАТО България.

Какво означава това?

България нито е най-корумпираната държава в света, нито спонсорира терористи, нито е пропаднала държава, нито има руски олигарси на територията си (като Кипър и Израел примерно), нито е руски сателит.

Напротив – член на НАТО и официален съюзник на САЩ сме.

Дори не сме и най-големият Троянски кон на Русия в ЕС. Там по руски връзки и лобизъм Унгария и Гърция с НУЛА санкционирани лица ни водят с 3-4 обиколки.

Какво е обяснението за това специално щатско внимание на Байдъновата администрация към българските политици и олигарси?

Сигурно голото човешко желание да ни помогнат да се оправим чрез тоягата би било разумно обяснение, ако всичко се случваше планомерно и не толкова стихийно и кампанийно в мандата на един посланик и като черешката на тортата в две вътрешни предизборни кампании.

По-всяка вероятност печелившият от тези санкции има пръст в тях. А печелившият е този, който получава насреща цялата икономическа и политическа власт.

Очевидно олигархът Прокопиев е пуснал пипала във Вашингтон, където неговите агенти заливат с доноси конкуренцията му в американските институции.

Няма друга държава с света, която така сериозно да е наводнила Капитолия и Държавния департамент с доноси и сигнали за свои граждани, независимо дали верни или изсмукани от пръстите.

Представете си, ако Иво Прокопиев не беше наследник на приближен до Тодор Живков шеф на Ловна резиденция от Разградско, а пакистански, ирански или афганистаски хероинов олигарх или изцапан с кръв племенен вожд в Африка.

Сигурно хиляди негови конкуренти от Пенджаб, Кандахар, Техеран, Монровия или Лесото щяха да се сдобият с грамоти по Магнитски, а САЩ щяха да са особено загрижени за руските връзки и корупцията на местните партии.

Простата математика показва диспропорция между нивото на развитие на демокрацията в една бяла държава и броя на санкционираните за корупция лица в нея.

Сакнциите по Магнитски прекалено явно обсужват не толкова демократичните институции, а един мастит местен олигарх, настанил се удобно в тях.

Обикновената конкуренция си има я банка, я партия, я две, а Прокопиев си има цяла държава като САЩ за съюзник. Нормално е да ги отвее.

Но негативите имиджово остават за съюзника и за България, а за него (Прокопиев) остават само активите.

Математиката показва, че Прокопиев и САЩ дължат отговори на българското общество.

Като за начало – по-корумпирана държава ли сме от Иран, Либерия, Либия, Хаити и Афганистан? С

какво Иво Прокопиев е по-чист от Васил Божков, Румен Овчаров и Делян Пеевски?

Знаят ли САЩ с какви хора си имат работа?

Същите доносници навремето носеха ибрика на Пенчо Кубадински и Леонид Брежнев в ловния дом и пишеха същите доноси до Кремъл и до Съветското посолство и топяха враговете си за връзки със САЩ и Запада.

Време е приятелите ни от Вашингтон да си дръпнат ръцете от носовете и да подушат мършата около тях.

от фейсбук профила на Николай Бареков

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts