| | | | |

Наш адвокат с разбиващи думи до руската посланичка Митрофанова

Уважаеми дами и господа, списващи от името на Посольство России в Болгарии,

С оскърбление и досада отбелязвам, че продължавате да смятате българския народ или за неук наивник, или за ваш роб без право на мнение.

Затова ще ви позволя да ви напомня.

Богохулно (хулещо Бог) е поведението на вашите слуги в България и техните пазители.

Не говоря само за взривяването на “Света Неделя”, говор за хилядите избити и осакатени духовници, разрушени и поругани храмове …

Червената армия действително освободи България. Освободи я от духовност, освободи я от суверенитет и просперитет.

Червената армия превърна достойната ни роднина в треторазрядна губерния, в която от името на Кремък, нискообразовани и жестоки главорези демонтираха българщината.

А като говорите за история, искам да ви кажа, че в демократичния свят (а не в руско-съветския) под история следва да се разбира факти – това, което НАИСТИНА се е СЛУЧИЛО.

Истината е, че България не е била срещу СССР.

Напротив, България поддържаше дипломатически отношения с него, докато от Кремъл постоянно подхранваха с пари, оръжие и злоба своите слуги да тормозят обикновените хора.

Истината беше, че когато Червената армия нагази Родината ни, ние не вече не бяхме съюзници на Германия и именно затова бяхме нападнати – защото СССР нямаше нужда от свободна България, защото така нямаше да има повод да ни нападне и пороби.

Истината е, че войници от Червената армия не са загивали в България, защото не са се били тук.

И като говорим за паметници и за памет, истината е, че слугите на СССР разрушиха много паметници на достойнството на България и изличиха от паметта на българина тези, които бяха дали живота и здравето си българщината.

Винаги съм си мислил, че ако по отношение на България Русия иска да има достойнство, трябваше да се разграничи от престъпленията на Червената армия тук.

Явно обаче, че християнското достойнство може да е лъскава маска на лицето ви, но няма корени в душата ви.

от фейсбук профила на Станислав Станев

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts