| | | | |

Прогонената Кремена от ДБ проговори защо не е в листите на ДБ

Една от най-колоритните и дейни бивши депутатки на ДБ – Кремена Кунева, сама сподели защо е отпаднала от смесените листи на ПП-ДБ, след вчерашния скандал.

Председателката на фондация “За доброто” обясни, че в последния момент й е предложено място на абсолютно неизбираема позиция и тя е решила да не приема формално присъствие в изборните списъци.

Ето и изповедта на Кунева на профила си във фейсбук:

Да, няма да бъда кандидат за ваш представител в следващото народно събрание.

Не, не приключват усилията ми да преизграждаме всекидневно нашата държава, да опитваме да я правим по-емпатична, не отчуждена от хората, по-справедлива и по-почтена, да служи на гражданите – не да се самообслужва.

Трудно е да се каже, че решението да не участвам в предстоящите избори е мое.

Буквално в последния момент получих предложение за неизбираемо място и прецених, че аз нямам необходимост името ми просто да “присъства” в избирателни листи.

Моите битки винаги са имали за цел положителен краен резултат.

Участието в гражданска квота съм приемала като кауза, т.е. да представлявам избирателите си в парламента, да се боря в името на гражданите.

Участвах в предишния парламент с каузи: здравеопазването и образованието на децата, културата, социалните проблеми, домашното насилие и очовечаването на държавата през електронното управление и битката с корупцията.

За тези каузи работех и преди, ще продължа да го правя.

Политиката беше и ще бъде за мен просто средство, за да ги постигнем – по възможност по-бързо.

В тези няколко месеца разбрах, че ако политиката престане да бъде инструмент и се превърне в самоцел, тя бързо губи смисъла си.

С това затварям темата за решението на ДСБ относно мен.
Темата не съм аз.

България и децата ни са темата.

Не е моментът, да се дърпаме помежду си, да ровим в собствените си вътрешно-политически грижи, да се занимаваме със себе си. Ще дойде време и за това, но не е сега.

Сега трябва още повече да се мотивираме.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts