| | | |

Прокуратурата обвини мъжа на Славена Вътова за 11 измами за ….

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 49-годишния Юлиян Ценов за единадесет измами, при които са нанесени вреди на търговски дружества на обща стойност 774 384 лева.

Той е женен за бившата мис България Славена Вътова.

За периода от 05.08.2019 г. до 07.09.2022 г. в гр. София, с общо шест продължавани престъпления, обвиняемият Юлиян Ценов с цел да набави имотна облага за търговско дружество “А.“, чийто собственик и управител е самият той,

възбудил и поддържал заблуждение у управители на търговски дружества, че заплащат стойността на изработен онлайн продукт от служители на дружество “С.“.

Обвиняемият убедил управителите на дружествата да подпишат договори за изработка и поддръжка на онлайн платформи за продажба на продукти в интернет с дружество “С.“, както и с притежаваното от него дружество “А.“.

По този начин Юлиян Ценов причинил имотна вреда на дружество “С.“ в размер на 552 972 лева,

тъй като заплащането по договорите е станало в полза на фирма на обвиняемия, а изпълнението било осъществено изцяло от служители на ощетената фирма.

В хода на разследването е установено, че Ценов е представял фирма “А.“ за дъщерна на “С.“ и по този начин е отклонил паричните средства към собствената си фирма.

За периода от 06.01.2021 г. до 19.04.2022 г., с общо 5 престъпления, обвиняемият Юлиян Ценов с цел да набави за притежаваното от него дружество “А.“ имотна облага заблудил управители на различни търговски дружества, че дружеството “А.“ ще изработи или подържа онлайн платформи за продажба на продукти в интернет.

Обвиняемият сключил договори с управителите на дружествата, а не извършил договорените услуги.

По този начин нанесъл вреди на дружествата в общ размер на 221 412 лева, съобщиха от пресцентъра на Софийската районна прокуратура.

По случая е образувано досъдебно производство за общо 11 измами. На Юлиян Ценов е наложена мярка за неотклонение “подписка“ , както и забрана за напускане на страната.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts