| | | |

Шефът на СОС Георги Георгиев взе мерки след поредно безумие в София ВИДЕО

Председателят на СОС Георги Валентинов Георгиев показа поредно безумие със застрояване в столичен квартал.

В личния си фейсбук профил той публикува видео и обяснение към него. Ето какво пише той:

Потърси ме Ангелина Бочева. Къщата ѝ може да се срути всеки момент. Причината е строеж в съседния имот.

Разрешението за него е издадено от кмета на “Овча купел” Ангел Стефанов и неговата администрация.

Дано да е случайност, че разрешението за строеж на бъдещата сграда е променяно два пъти, като и двата пъти е било за увеличение на етажите.

Семейството на Ангелина живее в “къща-близнак”. След като районният кмет дава разрешение за строеж на съседите им, те разрушават своята част от къщата.

При извършването на изкопни дейности при новото строителство е засегната къщата на Ангелина.

Укрепването на направения изкоп не е било извършено по одобрения инвестиционен проект, в следствие на което, в жилищната сграда са се появили множество пукнатини.

А текущият контрол на строежа е задължение на кмета на района.

Такива са фактите. Сега пострадалото семейство очаква помощ от същия този кмет, който първоначално не е упражнил контрол.

В края на миналия месец обаче Ангел Стефанов стига по-далеч.

Спокойно изпраща официално предписание до собствениците на увредената сграда, че домът им е застрашен от срутване и семейството на Ангелина трябва да се изнесе и да предприеме действия по укрепването на сградата.

Забележете! Не санкционира строителя, изкопал до основите на къщата, а дава указания на семейството, чиято къща е увредена, да си я оправи и междувременно да се изнесе.

Главният архитект на Столична община изпрати експерти от Дирекция „Общински строителен контрол” на място за извършване на проверка за изясняване на случая.

На районната администрация е разпоредено незабавни да спрат изпълнението на всички строителни дейности извън одобрения проект, както и да образуват административно-наказателно производство срещу строителя и строителния надзор.

Настоял съм всеки ден да се извършват проверки на място от „Общински строителен контрол“ при главния архитект на София, защото просто вече нямаме доверие на районната администрация.

Задължаваме строителя незабавно да укрепи увредената сграда!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts