| | | |

ФАНТАСМАГОРИИ от Кирил Петков: Мандатът ще е при нас, защото сме първи с 5%, Асен Василев го харесвам за премиер. ГЕРБ няма шанс да не ни подкрепят

Ще предложим правителство на малцинството, харесвам Асен Василев за премиер

Да, правителство ще има. Единствената възможност да има правителство е когато ние сме първи и като хората гласуват. Ако ние сме първи ще има правителство с много ясна програма с пет точки.

Това каза съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков в ефира на Нова телевизия.

„Ние слагаме тези 5 точки, но те са много важни, а тях ги има в програмите на повечето партии. Готови сме да говори с всички по тези точки.

Ще има голямо политическо наказание за тези партии, които не подкрепят тези политики и точки“, заяви той.

Петков заяви, че ще поканят ГЕРБ на разговори, но за да обсъждат политики.

„Ще говорим с всички. Показваме какъв ще е кабинета, какви ще са политиките. Очаква се и от външните ни партньори, че това ще е се случи, че правителство ще има“, каза той.

Попитан готови ли са да предложат участие на ГЕРБ в правителството, той каза, че тяхната коалиция ще поеме ясна отговорност и че всеки се опитва да вдигне електората си и затова плашат, че няма да има правителство и пак ще се ходи на избори.

„Нашата коалиция, която е от 8 партии, плюс 77 граждански организации, ще сложи позитивна и ясно политика, която гледа в бъдещето напред. В момента всеки гледа да си вдигне електората.

Г-н Борисов също знае, той е цар един ден да казва едно, а друг ден да казва друго, но с ясна позитивна политика, няма шанс да не ни подкрепят“, смята още бившият премиер.

„На България и трябва редовно правителство, трябва да влезем в Шенген. Трябва да вървим напред.

„Цената да не подкрепиш с всеки избори се увеличава. Няма политическа партия в България, което да не осъзнава, че ако не подкрепи нашите 5 позитивни политики – цените на храните, здравеопазване, земеделие, неща, за които всички говорим, е грешка. Мандатът ще е при нас, защото ще сме победители“, каза той.

„На хората им омръзна с това „първи“, „втори“, „трети‘, „пети“. Ще предложим ясно политически изразено правителство. Към момента не сме раздавали постове, но всички сме готови да заемем такива, за да се проведат тези 5 политики“, каза Петков.

„След изборната победа ще седнем и ще обсъдим кой ще предложим за премиер. Аз лично много харесвам Асен Василев, който има всички качества. Всички партии в обединението ще решим кой състав би бил най-ползотворен тези политики да се случат“, заяви политикът.

„Борисов много интересно говори, че сме управлявали 2 години. Управлявали сме обаче само 164 работни дни“, подчерта Петков.

Колегите от ГЕРБ им е ясно, че ние сме първа политическа сила и вкарват страх“, добави той.

На въпрос няма ли това правителство да бъде бламирано, той отговори, че правителството, което ще предложат, ще е с ясна политическа обвързаност, което ще покаже, че могат да носят отговорност.

„Този път ще е различно. Ще се знае кой носи отговорността, ще се знае какви са приоритетите“, добави той.

Попитан има ли натиск отвън, Петков каза, че и САЩ, и Европа очакват стабилно правителство и да се решат големите проблеми.

„Очакават ни в еврозоната и Шенген. Има сили отвътре, тъй като на хората им е писнало да ходят на избори“, добави Петков.

„Вярвайте, че като гласувате, ще има правителство. Но няма да правим компромиси с ценностите и обещанията си“, категоричен бе той.

На въпрос биха ли подкрепили вторите, Петков заяви, че това няма как да се случи, тъй като всички данни показват, че те ще са първи.

„Водим с 5%. Виждаме ясна преднина, която няма как да бъде променена. Мандатът ще е при нас, защото ние ще сме победители“.

Петков обясни, че няма да правят експертен кабинет, а ясно политическо правителство.

„Няма да раздаваме постове. Всички сме готови да заемем каквито и да е постове, за да се реализират тези 5 политики“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts