| | | |

Бойко Борисов: Разликата с Костинброд е, че е петък вечер, а не събота! Днешното влизане на БОП-а обслужва Радев! Шишков е убиец!

Държавата е в тупик, не може да продължава така. Трябва да се намери решение.

Аз съм готов на всякакви компромиси – дори да не стана премиер. Ако в интерес на хората трябва да се направят копромиси, ще го направя и сега.

Трябва да се направи между първите две формации най-доброто правителство.

Ще стоя в парламента докато вървят преговори за съставяне на правителство.

Инстинктът ми сочи, че този път ще има правителство.

Ако трябва да се направи крачка-две, но да се направи правителство. Стабилно ще е правителство, ако имаш 120-140 депутати. А това може да стане, само ако е съставено от първите две формации.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването “Лице в лице” по БТВ.

Аз съм готов на всякакви компромиси, категоричен е лидерът на ГЕРБ. Той отговори така на въпроса готов ли е да стане премиер.

Трябва да се направи компромис и да се направи правителство с първите двама – така казва демокрацията. Това е най-добрият вариант. Ще мога да предлагам след 2-ри. Широката коалиция е най-стабилна, посочи Борисов.

Ще вляза в парламента, Ще стоя там, докато има шанс да се направи правителство, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов каза, че партията иска той да е премиер, но той е настроен компромисно.

Инстинктът ми сочи, че ще има правителство. На народа му додея. Партиите нямат ресурси. Ако президентът Радев извърви бързо мандатите – ние ще имаме и още едни, и още едни избори – хората ще престават да гласуват, посочи той.

Според него идеалното правителство е такова, в което “имаш поне 130 депутати”.

Борисов цитира доклада на БНБ, за да докаже защо трябва да има правителство.

Задължаваме скоростно – това е изводът. Външният дълг на България скочи до 45 млрд. евро, каза изводите той.

Този 90-милиарден дълг (в левове) се е увеличил, каза той.

Ако ние си позволяваме да повишаваме този дълг и да плащаме по над 2 милиарда за лихви – две магистрали “Хемус” заминават, нито една партия не може да устои на този огромен външен дълг, продължи Борисов.

“Приказките на Кирил Петков за 50 милиарда за Севера и за Юга не кореспондират с реалността.

Едно е да рефинансираш, а друго е да теглиш заеми без покритие.

Политическите партии правим пет пъти избори – ние свикнахме само да обещаваме.
Опазихме дълговете да са в тези размери благодарение ДБ, БВ, ДПС и ГЕРБ”, каза Борисов.

На 9 октомври ние предложихме да се даде оръжие на Украйна, припомни Борисов.

Правителство на малцинството? Това е дилетантско, неразбиране на това как работи държавата, каза Борисов. И припомни, че и ГЕРБ е правил този опит с варианта на проф. Габровски.

Ако не се направи стабилна коалиция – няма никакъв шанс. Ядрото трябва да е между двете коалиции, може да се привлекат БСП и ДПС, посочи той.

Лъжа е, че може да ни притиснат. Шансът е – или експерти от двете партии, или политически лица, каза Бойко Борисов.

И разказа вариант, в който ГЕРБ “платонично” подкрепи кабинет на ПП.

И на другия ден идват с парламента с бюджет. Асен Василев прави три бюджета и те не стават, как да го подкрепим, посочи Бойко Борисов.

На въпрос изключва ли ДПС за партньор, Борисов каза:

Това е прекрасно, защото в парламента, като се внасят закони…Това, че опазихме дълга е благодарение на ДПС, ДБ, БВ и ГЕРБ. Ние с ДБ, сме действали заедно в парламента – когато съгласувахме ядрените реактори, оръжията, припомни лидерът на ГЕРБ.

Кирил Петков казал, че неговата партия предложила оръжия за Украйна

На 9 декември ние предложихме оръжие за Украйна – мина със 148 гласа, само 41 гласуваха от ПП, а Кирил Петков не е гласувал. Има какво много да си говорим, да се атакувам, но не устройва хората, заключи Борисов.

Дали Възраждане и БСП са възможни за коалиция? “Няма как. С “Възраждане” имаме уважение, но имаме идеологически различия с тях. Но съм притеснен, че Асен Василев се гордее, че гласуват с тях.

Гласуваха заедно против Ф-16, блок 70, по-скоро от това се притеснявам, каза Борисов.

Бившият премиер заяви, че с БСП няма да се коалират – Конгреса на партията не иска да се коалираме с тях.

Ние със СДС сме единствени, които не сме правил коалиция с БСП, припомни той..

Правителство на малцинството? Не искам никого да обидя, но точната дума това е дилетантско, неразбиране как работи държавата, машината. Не може със 60-70 депутати да се прави подобна формула.

Да, с проф. Габровски опитахме, но не ни достигнаха депутати. Но това означава трайна нестабилност.

В такава тежка дългова спирала, огромна инфлационна спирала, дори Иван Костов каза – не направите ли дефицита до 3 процента ,няма да гласувам за вас. Тази инфлация се овладява с години, заяви Борисов. Ако не се направи стабилна коалиция, няма никакъв шанс.

Ядрото трябва да бъде такова – между ГЕРБ и ПП-ДБ, заключи Борисов.

Той защити тезата, че по времето на ГЕРБ горивата са били по-евтини.

“Над 30 – 40 хиляди души съм срещнал в тази кампания. И всички ми казваха, че по 1 лев им взимаха от бензина.

“Асен Василев прави три бюджета. Всички се оплакват, че не стават, не се харесват на хората. Хората плащаха по 1 лв. на всеки литър бензин и нафта заради него, как живяха по-добре?

2,30 е при Борисов, 4 лв. е при Асен Василев.

Какво значение имат данъчните складове?“, влезе Борисов в спор с Цветанка Ризова за цената на горивата по негово и по Кирил-петково време. Той показа и документ от НСИ, в който е записано, че България, по време на тяхното (на “Промяната“) управление, е станала три пъти по-зависима от Русия.

Правосъдна реформа не е да направиш КОНПИ за Бойко Рашков, отсече Бойко Борисов.

Екзотично е да няма главен прокурор, смята Борисов.

Европейската прокуратура започна да работи по темата с жълтите павета от септември м.г.

А днес влезе БОП-а на Демерджиев и президента Радев влезе да взима документи, също като “Костинброд”, посочи Бойко Борисов. И вметна, че ГЕРБ аплодира тези действия.

Разликата с Костинброд е, че е петък вечер, а не събота. Ако има нарушител, след разследването, да върне парите и да го вкарат в затвора. Трето – ние казахме, че Йорданка Фандъкова няма да е кандидат за кмет. Четвърто – нямаше да подхвана този ремонт. Днешното им влизане е тенденциозно, което обслужва президента Радев

Вижте как ги е разпределил – Шишков и Демерджиев удрят по ГЕРБ, Росица Велкова и Росен Христов удря по ПП. Той наблюдава кой взима превес, целта е да няма редовен кабинет.

Те ще ни нападнат, ние ще им върнем с БНБ, те ще ни върнат, ние ще ги атакуваме с парапета. Що в петък вечер?

Какво щеше да се промени до понеделник? От септември е това разследване. И ако фирмата е измамила общината, ще си понесе отговорността.

Стадиона на Ботев Пловдив не го ли видяхте? Вчера в София се пускат 30 електробуса.

Днес, в петък вечерта, се сетили БОП-а да идат там, за да може в събота да се повтаря само това“, ядосано коментира Борисов и акцията на Европейската прокуратура в София от този следобед.

Той наблюдава кой взима превес и целта е да няма правителство. Това прави страшно разделение между партиите и невъзможност да се направи правителство.

Защо влязоха в петък вечер?! За да може в събота всички това да въртят”, каза Бойко Борисов. Според него това е удар върху ГЕРБ.

Днес се сетили да отидат там, след като от септември месец разследват, аргументира се Борисов.

“Ако фирмата е измамила общината ще си понесе отговорност”, каза обаче той.

Шишков ходи да ръчка на две места, за да носи “ядки” на ПП-тата, каза Борисов. И припомни, че строителният министър е бил архитект на столичен район и заради него е загинал човек.

“Какъв беше Шишков преди да стане служебен министър? Какъв беше Шишков? Убиец! Той беше в “Триадица“ (б.р. – главен архитект), заради него умря човек!

“Шишков беше убиец – заради него загина човек! И сега този назначен от Радев човек ходи да носи ядки на ПП-тата. Който е наредил така жълтите павета – да го вкарат в затвора. Има 5 фирми, които носят отговорност – това е заговор.

“Заведете ми да видя нещо, направено от Шишков, от Мишков…”

“Инхаус процедурата е разрешена от Европейската комисия. В същото време Шишков плати половин милиард повече, като са грешни договорите, защо ги плати”, посочи Бойко Борисов.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts