| | | |

Румяна Коларова: Опитват да изкарат Борисов малоумен, тикат ГЕРБ към самоубийство

България пропусна много възможности, важно е да има правителство. Така става и все по-ясно кои са ключовите резултати, които трябва да се постигнат от държавата, за да се спре свободното падане

Това заяви пред Нова политологът проф. Румяна Коларова.

„Важно е да се постигне съгласие именно около основните цели“, добави тя.

„Второто, което също така е тривиално – първите две партии трябва да се коалират. Това е единствената възможна колаборация“, каза Коларова..

„Създаването на подобно нещо не става чрез правителство на малцинството“, категорична е политоложката.

В студиото бе и Ружа Смилова, политолог, която каза:

„Заявката за правителство на малцинството побеждава, защото 25-26% явно са окей с това. Хората с пълно съзнание са гласували за ПП/ДБ, явно са съгласни със заявката им.

Ако ГЕРБ откажат каквато и да е подкрепа, ще трябва да влязат в обяснителен режим, че са обрекли отново парламента“, каза тя.

Според нея ГЕРБ ще са много по-компромисни в следващия парламент.

Тя е категорична, че няма да имаме дълъг парламент.

„Очевидно има процент хора в България, които са готови да гласуват и не се плашат да отидат на нови избори. Това са избирателите на ПП/ДБ, за които не всяко правителство на всяка цена е приемливо“, категорична бе Смилова.

„Няма логика, когато имаш 60 депутати, да правиш правителство на малцинството. Това е ситуацията с ИТН. Това, което в момента ПП продават на избирателите, ИТН вече го изигра и си загуби избирателите“, каза проф. Коларова.

„Ако ПП искат да играят Слави Трифонов през юли и август 2021 г. да го направят“, подчерта политоложката.

„Две години се вменява вина на ГЕРБ и им се казва, че трябва да са готови на всичко, за да подкрепят кабинет. Това не е така. Очаква се да направят самоубийствен ход. Коалираха ги с БСП, с ДПС, с „Възраждане“.

Искат да изкарат, че Борисов е малоумен, както и цялата му партия.

Това не е така. Тук формацията има структура, за разлика от ПП. ГЕРБ си гледа стратегическия интерес“, категорична бе проф. Коларова.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts