| | | |

Първа реакция: Румен Радев размаха пръст след изборите, отговори на най-горещия въпрос

В момента, в който изтече законово установената процедура и ЦИК обяви поименният състав на Народното събрание, аз веднага ще издам указ за свикването му в първия възможен момент.

Това заяви президентът Румен Радев в първи коментар след изборите в неделя.

Президент Румен Радев говори по актуални теми. Днес държавният глава е на посещение в Пловдив.

На среща с представители на бизнеса в Тракия икономическа зона президентът обсъди ангажираността на бизнеса с професионалното образование, както и възможностите за решаване на кадровите предизвикателства сферата в индустрията.

Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент. Надявам се той да заработи по-скоро, защото България не може да чака повече.

Ние се нуждаем час по-скоро от работещ парламент, който да възобнови законодателната дейност и да даде решение на политическата криза като формира консенсусно мнозинство около ясни политики и приоритети. И да излъчи устойчиво и работещо редовно правителство.

Според държавният глава показателно ще бъде как ще заработи Народното събрание затова как ще се развие рулетката с мандатите.

От сега искам да призова партиите да не губят и ден. Да не чакат да се завърти рулетката и тогава да мислят как ще правят правителство.

Още от днес този процес трябва да върви и аз съм сигурен, че те вече са в диалог, допълни Румен Радев.

Всички издигаха цели и приоритети за много важни за България области, надявам се те да ги покажат и на практика, допълни Радев.

Трябва ли да дам повече време на партиите за преговори? Какво се случи след миналите избори, когато аз дадох много време, за да има най-сетне консенсус и разбирателство.

Да се загърби тази предизборна риторика. Какъв беше резултати и най-вече какви бяха претенциите към президентската институция?

Че президентът иска да управлява със служебно правителство, затова разтяга процедурата, напомни Румен Радев.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts