| | | | |

Сашо Диков уволни свой репортер, причината е скандална

Телевизия „Евроком“ отстрани свой репортер, който влезе в сблъсък на медийно събитиe в защита на политици от антизападната партия „Възраждане“.

Става въпрос за Адриан Асенов, който бе депутат от „Атака“ в 42-ото Народно събрание, когато на власт бе правителството на Пламен Орешарски, съобщава “Флагман”.

От няколко месеца 49-годишният Асенов се изявяваше като репортер на телевизия „Евроком“.

В сряда в БТА-София той бе на следизборната пресконференция на „Възраждане“. Там въпрос, свързан със злоупотреба на лични данни, се опита да зададе YouTube-влогърът Любомир Жечев.

Костадин Костадинов обаче отказа да му отговори, понеже Жечев не бил журналист. Още на самата пресконференция Адриан Асенов влезе в конфликт с влогъра, като го апострофираше.

След събитието Любомир Жечев вече се опита да зададе индивидуално въпроси на Костадинов.

Неочаквано обаче Адриан Асенов влезе във физически сблъсък с Жечев, като го спираше с тялото си и го буташе с цел да остави на мира лидера на „Възраждане“.

Тв водещият Сашо Диков обяви в своето предаване по „Евроком“ в петък вечерта по адрес на Асенов:

„Този човек от днес вече не е на работа в „Евроком“, така че ръководството съвсем правилно го освободи от работа, защото подобно поведение от репортер на „Евроком“ е абсолютно недопустимо.“

Самата телевизия пък публикува следната позиция на сайта си:

Във връзка с възникнало напрежение на пресконференция в БТА между репортер на ТВ „Евроком“ и влогъра Любомир Жечев бихме искали да заявим следното:

Телевизия „Евроком“ винаги се е стремяла към обективно, безпристрастно и надпартийно отразяване на събитията.

През годините медията е доказала своята независимост, предоставяйки поле за изява на всеки, независимо от политическата му ангажираност. В името на едно – Свободата на словото.

Категорично отхвърляме опити да бъдат правени внушения за обслужване на нечии интереси, освен интересите на българския народ.

В същото време държим изключително много на професионализма и колегиалността. Вярваме, че медийната среда трябва да бъде по-обединена, съпричастна и толерантна. Нетолерантна може и трябва да бъде само към липсата на справедливост.

По време на гостуването си в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ Любомир Жечев имаше предоставена възможност да представи своята гледна точка от създалата се конфликтна ситуацията.

Репортерът Адриан Асенов вече не е част от екипа на „Новини“ в телевизия „Евроком“, тъй като вярваме, че репутацията на медията ни не може да бъде компрометирана по никакъв начин, дори да става въпрос за непремерено поведение под афект или заради нарочна провокация от отсрещната страна.

Призоваваме останалите медии да спазват същите професионални стандарти, за да подобрим заедно медийната среда у нас, а журналистиката отново да се превърне в уважавана, предпочитана и достойна професия.

…………..

Няма да е учудващо, ако след това стечение на събитията Адриан Асенов получи работа във „Възраждане“.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts