| | | |

“Възраждане” отряза ГЕРБ: Приоритетите ви се различават от нашите виждания

Представителите на ГЕРБ-СДС и на „Възраждане“ разговарят в парламента преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство.

В началото на срещата председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова коментира, че сега отговорността пред всички е много сериозна,

защото, ако не постигнат базов консенсус по някои приоритети за България, единственият начин да продължи да действа 49-ият парламент е евентуално реализация на третия мандат, а най-вероятно изглежда провеждането на шести предсрочни парламентарни избори.

Предлагаме заедно да споделим тази отговорност като всяка от парламентарните групи излъчи свои представители в кабинет, който взаимно да контролираме, оферира Десислава Атанасова

Тя отбеляза, че водят разговори с всички в търсене на съгласие за споделяне на обща отговорност, която ще се реализира чрез управленска програма за правителство с определен срок или за четири години.

“Предлагаме и друго, предлагаме заедно да споделим тази отговорност, като всяка от парламентарните групи излъчи свои представители в кабинет, който взаимно да контролираме”, посочи тя.

По думите й този кабинет може да бъде с политически лица, може да бъде експертен.

Заместник-председателят на Народното събрание от „Възраждане“ Цончо Ганев отбеляза, че в парламента трябва да има разговори, най-малкото защото трябва да уважават избирателите на всички политически сили.

“Ние няма да подкрепим за пореден път правителство, излъчено от ГЕРБ или от другите политически сили”, заяви представителят на “Възраждане”.

По думите му това не е самоцелно и напук на всичко и на всички. “През цялото време ние говорим за политики” заяви той.

Вчера от първата политическа сила в 49-ото Народно събрание имаха срещи последователно с ДПС, “БСП за България” и “Има такъв народ”, след като в продължение на седмици разговаряха основно с “Продължаваме промяната-Демократична България”

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts