| | | |

НА ЖИВО Извънредно! Бойко Борисов: Правителство ще има! Ще излъчим премиер

Започна официалната извънредна пресконференция на партия ГЕРБ, насрочена минути, след като президентът Румен Радев огласи кога ще връчи първият проучвателен мандат за съставянето на правителство в рамките на 49-тото НС.

“Обръщам се към всички партии – избори през август без бюджет, с изоставено служебно правителство е катастрофа.

Всеки отговорен политик, всеки, който взима заплата за тази работа, не може да остави парламента да работи месец и нещо без да произведе нищо. Не може”

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Нашето решение е да използваме първия мандат, с наш премиер и да съставим правителство”, допълни той.

Ще предложим премиер утре в парламента, за точни момент – верния човек.

Изборът ни за премиер е абсолютно за точния момент, това, което българите очакват. А те очакват да се тури ред в хаоса, да заработят еврофондовете и Плана за възстановяване, очакват Шенген да тръгне, очакват правосъдната реформа, добави председателят на ГЕРБ.

Човек, който може да изведе икономиката, индустрията в посока, в която всички очакваме. Гордост за България и Европа, описа го Борисов.

По думите му сега хаос има и в правосъдната система.

“Радев е абсолютно прав, че страхът на партиите да се запазят е безотговорен. Съзнаваме цялата отговорност, съзнаваме, хейта, който ще отнесеме. Затова се обръщаме към втората партия”, каза Борисов.

„Мога да внеса още драматизъм, но всички признават, че за тези две години не е имало борба с корупцията и нищо хубаво не се случи. Всичко се провали. България изглежда най-зле от всички държави на Балканите. “, каза той.

„На колегите от ПП и ДБ, дали са политици, експерти, ще трябва да подкрепим хората заедно. Ако това не се случи, разчитаме останалите партии да споделят тази отговорност.

Лесно й беше на Нинова да каже „Борисов, от тебе зависи, прави го“.

Точно толкова ще й е лесно после да каже „заради Борисов е така“. Две години бях оправдание за некадърността на всички и всички се провалиха във всички сфери“, категоричен бе той.

„Слагаме мандата на масата и търсим отговорните партии. Умувахме какви пасиви ще понесем, но който го е страх от мечките, не ходи в гората – концентрира се върху някой град, за да взима обществени поръчки.

Парламентът е парламент, за да контролира всички партии. Нямаме изисквания към личностите в този кабинет- дали са партийни или експерти.

Важното е да си разбират от работата и дали могат за кратко време да свършат важните неща. Върху това трябва да се постигне конституционно мнозинство“, каза той.

„Комисията го реши – поемаме риска, правителство ще има. Ще е много добре и ви гарантирам, че ще влезем и в Еврозоната и в Шенген, ако сме в програмно правителство с ПП и ДБ“, каза той

Правителство ще има. Поемаме риска. Поемаме опорките. Народът ще оцени онези, които поемат отговорността

“Дали ще е за половин година това правителство или за една – няма значение. Няма значение и кой от партиите ще влезе в него. Ние нашата жертва го правим, важно е да имаме правителство”, каза той.

Борисов заяви, че е съгласен с Радев, че партиите са страхливи и безотговорни и мислят само за интереса си и местните избори.

“Все пак обаче, за да се стигне дотук, вината е негова”, категоричен бе той.

Очаквайте подробности

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts