| | | |

Журналист: Ако се състави правителство с премиер Мария Габриел, силите на “статуквото” ще бъдат в основата на усилията за връщането ни в сърцето на Европа, докато “Промяната” ни тласка ако не към Латинска Америка, то още по-лошо – към Евразия

Не знам чий е този колаж, но е повече от 1000 думи. Той ме подсети да добавя още няколко.

Това пише журналистът Евгени Петров на страницата си във фейсбук и добавя:

По време на президентските избори т.нар. “сили на промяната” трябваше да избират между ректора на СУ, проф. Герджиков, подкрепен от ГЕРБ и проруски настроения Радев, издигнат на предните избори от БСП по профила на Решетников.

Формулата за избора на “по-малкото зло” е погрешна, защото за Кирил Петков и Асен Василев Радев изобщо не беше никакво зло, ако се съди по плаката “С вас сме, г-н президент”.

По-точно е да се каже, че “всяко зло е по-малко в сравнение със злото ГЕРБ.”.

В резултат получихме повече от 2 години безвремие, счупена държава с разбити институции и продънен бюджет.

Сега съдбата подреди политическия пъзел така, че сгрешилите да могат да се поправят.

Отново имаме избор – стабилно правителство в интерес на България, но с мандата на ГЕРБ, или служебно правителство и още от Радев.

И отново изборът е: “Всичко друго, но не и ГЕРБ”.

От известно време Асен Василев си измисли една опорка, която много обичаше да повтаря публично – че ПП/ДБ искат нормална, европейска държава, докато ГЕРБ ни тласкали към латиноамериканския тип.

И знаете ли кое е парадоксалното?

Това, че ако изобщо се постигне мнозинство и правителство с премиер Мария Габриел, точно силите на “статуквото” ще бъдат в основата на усилията за връщането ни в сърцето на Европа, докато “Промяната” ни тласка ако не към Латинска Америка, то още по-лошо – към Евразия.

Най-малкото, защото при едни поредни предсрочни избори всички очакват “Възраждане” да качи резултата си, а Радев да заздрави позициите си.

И тъй като поредните избори биха били през лятото и резултатите ще се повторят, ще чакаме седмия парламентарен вот, заедно с местния и още “президентска република”.

Но я не сакам да ми е добре, я сакам на Вуте и покрай него и на целото село да им е зле!

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

колаж Фейсбук

Similar Posts