| | | |

Адвокатът на Цветан Василев хвърли бомбата: От „Барселонагейт“ нищо няма да излезе за Бойко Борисов ВИДЕО

В анализ на изявленията на главния прокурор Иван Гешев за „лицето Бойко Методиев Борисов“ адвокатът на подсъдимия банкер Цветан Василев смята, че от заплахата за сваляне на имунитета на бившия премиер за разследването на къщата в Барселона нищо няма да излезе.

Там Бойко Борисов не бил замесен директно в нито едно действие или транзакция на пари, нито имал нещо общо по документи със замесените в аферата лица.

Според топ юриста „Барселонагейт“ не може да послужи за оръжие на Гешев във войната с Борисов.

Още от анализа на адвоката по мегаделото КТБ за последствията и шансовете в тази война:

Това, което не успяха хората на протестите, някои хора си го самопричиниха, защото такова прострелване в крака от страна на тези три фигури в българската прокуратура не съм очаквал.

Това заяви адвокат Константин Симеонов в предаването „ЕвроДикоФ“ на телевизия „Евроком“, коментирайки скандалите в съдебната власт.

„Те биха изглеждали трагично, ако не са смешни. Ниска степен на интелигентност и култура от страна на тримата и очевидно това е заложено още при тяхното основно юридическо образование в школата за офицери на МВР“, посочи адвокат Симеонов.

На въпрос на водещия Сашо Диков на кого какво може да се случи след изявлението на главния прокурор Иван Гешев, адвокат Симеонов отговори:

„Той не спомена нито едно име. Има един текст в Наказателния кодекс, който говори за закана с престъпление, но това е трудно доказуемо, освен ако господин Гешев не е направил запис.

Има някаква заплаха, но тя е заплаха с компромати очевидно, защото говори за видеоклипове.

Тука няма някаква заплаха с убийство, защото не го свързва с така наречения атентат, който беше се случил преди това“.

„Има елементи на принуда от страна на лицето, което му е правило съответните предложения.

Има такъв текст в Наказателния кодекс, който говори за това, че когато някой някого принуждава да извърши нещо против волята си, носи отговорност, но е много завоалирано.

Освен това е пълно с доста глупости, защото предаването на лице по европейска конвенция не става от прокуратурата, а от съд.

Господин Гешев не може да предаде и котката си“, категоричен е адвокат Константин Симеонов по повод заканата на Гешев в Украйна да залови и предаде Путин на Международния наказателен съд в Хага.

Такова действие може да бъде извършено само компетентен съд.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts