| | | | |

ЕКСКЛУЗИВНО! Изненадващ развой на делото между Борисов и Рашков

Делото за клевета, което лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заведе срещу бившия министър на вътрешните работи в кабинета „Петков“ – Бойко Рашков – е било спряно от съда. Това е станало на 13 юни, вторник, по искане на двамата.

Новината съобщиха от Софийския градски съд, които отговориха на въпроси, пратени от в. „Сега“.

След като двамата са се съгласили на тази стъпка, съдът няма друг избор, освен да спре процеса.

Адвокатите им, които са се явили в залата, не са обявили мотиви за този ход, което и по закон не са длъжни да направят.


В следващите 6 месеца всяка от страните може да поиска възобновяване. Ако никоя не го стори обаче, процесът ще бъде прекратен.

Бившият премиер заведе делото срещу Бойко Рашков още през ноември 2021 г. Вчера трябваше да се проведе първото заседание.

Борисов настоява да получи 27 хиляди лева обезщетение, тъй като се е почувствал засегнат от думи на тогавашния вътрешен министър (още в служебното правителство) относно източените пари за строежа на автомагистрала „Хемус“.

“Тези средства са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов, и с този собственик на тази банка Бойко Борисов е имал общи фирми”, бяха думите на Рашков.

Председателят на ГЕРБ го призоваваше неколкократно да се извини и искаше Бойко Рашков да каже името на банката:

“Кажете коя е банката, за да мога да Ви осъдя. Да може и банката да се защити. Ами ако е голяма банка, чуждестранна, става дума за много пари и те ще го осъдят“.

Отделно от това ГЕРБ съди Рашков за 100 000 лева заради изявленията на бившия вътрешен министър, че “между 30 и 40% от парите, превеждани авансово на представяли се за строители на АМ “Хемус”, са се насочвали към ГЕРБ”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимки Архив

Similar Posts