| | | | |

БСП скочи на техен кмет, недолюбван от Нинова: Да понесе цялата отговорност!

“След окончателното решение на Върховния административен съд (ВАС), селата, където живеят най-заможните хора в Пернишко (Кладница, Студена, Драгичево), ще плащат най-ниската такса смет, за разлика от другите двадесет населени места, на които таксата ще бъде десет пъти по-висока.

Това е огромна несправедливост. Богатите ще плащат малко, а бедните – в пъти повече”, това заявиха от БСП-Перник.

“Кметът на Перник Станислав Владимиров създаде този хаос в данъчната система на града.

Той трябва да понесе цялата отговорност за предложението, което направи преди две години и половина, с което десетократно увеличи такса смет за пернишките села.

БСП тогава незабавно свали доверието си от него и се разграничи от действията му. Ние работим за справедлива политика с грижа за хората”, казват от червената партия и допълват:

“Според решението на ВАС трябва да се възстановяват и надвзети суми на четирите големи села за период от две години и половина.

Откъде ще се вземат тези пари? Парите вече са изплатени на сметосъбиращата фирма.

Това означава нови дългове за перничани, заради необоснованото според съда вдигане на промилите от страна на кмета Владимиров.

Настояваме кметът незабавно да реши проблема с различните данъци за пернишките села. Този хаос и тази крещяща несправедливост трябва незабавно да се прекрати”.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts