| | | |

Замитат разследването за убийството на Красимир Каменов-Къро

По случая няма никакво развитие

Не очаквайте новини в следващите 20-30 години, казва полицията в Кейптаун на тъста на Красимир Каменов

Замитат разследването за покушението на Красимир Каменов-Къро. Над 20 години ще нищят показното убийство на Къро в Кейптаун, Република Южна Африка.

Това казват местните ченгета на Петър Кочанов – тъст на висаджията и баща на застреляната му половинка.

снимка Интернет


“Говорих с полицията в Кейптаун и ми казаха, че работят усилено. Споделиха ми, че са полицаи с повече от 35 години опит и ще работят усърдно по случая, но да не очакваме новини в близките 20 – 30 години!”

Това каза Петър Кочанов – бащата на Гергана Каменова (вече покойната жена на Къро) ексклузивно пред “България Днес”.

Почерненият родител научава това и остава втрещен, след като се свързва с органите на реда в Кейптаун. Местните власти правят потресаващо признание, а именно, че информация и развитие по случая, ако има, то няма да е в близките 20 – 30 години.

Южна Африка не е известна с бързата разкриваемост на престъпления, камо ли на поръчково убийство от такъв мащаб.

За зациклянето на разследването потвърди и разследващият журналист от Южна Африка Нчучузело Нене, с когото “България Днес” се свърза за коментар по темата.

“Към момента няма никакво развитие по случая. Няма задържани, няма и заподозрени, доколкото ми е известно”, казва Нене.

На въпрос дали има връзка между разстрела на Къро и мистериозната смърт на Ангел Христов – Геле Петър Кочанов казва, че никога дори не е чувал за Братя Галеви.

“Никога не съм чувал за Братя Галеви и не познавам Ангел Христов”. За възможна такава връзка вчера съобщи и ексшефът на МВР Иван Демерджиев, но намеси и опита за покушение срещу Иван Гешев.


“Трябва да се проследи има ли връзка между атентата срещу главния прокурор, убийството на Красимир Каменов-Къро и смъртта на Ангел Христов-Геле. Подозирам, че има такава връзка, но не мога да я споделя.

Не вярвам, че Ангел Христов е дошъл в България, за да почине сред близките си, както се коментира. Най-логично е да отиде в болница в Обединените арабски емирства и да се лекува, не да се прибира у дома”, заяви бившият силов министър пред БНТ.

Запознати с двата случая и с историята на ъндърграунд средите от 90-те години смятат, че е възможно по нареждане на Таки Брат Галев да се е завърнал инкогнито в страна.

Допуска се, че това е станало чрез връзки на Геле с каналджии, които му уреждат нелегален транспорт пеша заедно с мигранти.

Целта била Брат Галев да установи контрол над някои от активите на Къро, които останаха без стопанин след убийството на Къро.

Това включва няколко фирми, немалък брой паркинги в столицата, както и зеленчуковата борса в “Слатина”. Към момента няма категорични данни това да е така.

На 25 май поръчковите килъри нахлуват в скъпарския имот на Къро в тузарският квартал “Константия” облечени в униформите на ДЕА – американското полицейско звено за борба с наркотиците.

Именно този факт обяснява защо Каменов и близките му са се оставили да бъдат вързани и закопчани. След това, проснати по очи, наемните килъри ги ликвидират от упор.

Къде е истината, кой е поръчител на показното убийство на Къро и кои са самите извършители е напълно възможно никога да не разберем или чак след около 20 години, както казват тамошните ченгета.

Сърби го застреляли?

Една от водещите версии на разследващите в РЮА по неофициална информация е, че Къро е ликвидиран от сръбски наемни убийци заради избухнал конфликт между него и представители на Земунския клан, действащи в Южна Африка.

Твърди се, че сърбите са ликвидирали Къро заради война за контрола върху трафика на кокаин, която се води през последните 2-3 години между няколко престъпни групировки в Южна Африка.

Освен Земунския клан се проверяват и албанска мафиотска групировка, както и членове на южноафрикански наркосиндикат, смятат запознати с разследването у нас.

Ченгетата в Кейптаун търсят също и връзка между убийството на Къро и екзекуцията на българина Анджело Димов и съпругата му Незабравка, които бяха открити застреляни в дома си край Кейптаун през февруари 2018 г.

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимки Архив

Similar Posts