| | | |

Борисов шокира с признание: Питаха ме какво съм имал предвид, че след 5 години ще се оженя

„В 10 часа ще се видим. Това не са срещи, от които ще произлизат новини. Вчера свършихме всичко важно.

Няма напрежение между партньорите в управлението“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НА). Коментарът му бе по повод очакваната лидерска среща между ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ).

Лидерските срещи не са фиксирани, могат да се провеждат и по три пъти на ден, ако е важно.

“С г-н Петков бяхме в комуникация, да се вземат необходимите решения, подкрепата за Украйна, срещата във Вилнюс, декларация на ВСС да не избират главен прокурор. Така че днес ще се видим, те не са медийно събитие а са работни, ако има нещо, да се уточняват.

Вчера свършихме всичко за днес. Ако има нещо нещо спорно за решаване в МС, на работни срещи го уточняваме”.

Той коментира и очакваната визита на украинския президент Володимир Зеленски у нас, за която се разбра във вторник, но все още няма официално потвърждение.

„Зеленски е един от хората, които в момента определят световната политика, водейки война с Русия“, каза Борисов и допълни:

„Това би било много добър знак за България. Признае за всичко, което страната ние направила в последните месеци“.

„Ако има такава визита разбира се ще се видим с него, защото има две теми, които много ме притесняват… едната по-малко вече.

Първата – язовирът „Нова Каховка“. Засега Господ е с нас и може и да няма поражения.

Но това, което Зеленски каза в разговор с френския президент Макрон за проблемите в АЕЦ „Запорожие“. Това много ме притеснява.

Това е най-голямата ядрена бомба в Европа.

Според него световната общност трябва да принуди Русия да направи така, че да не се стигне до авария.

Трябва световната общност да гарантира, че тази голяма ядрена централа няма да се превърне в ядрена бомба“, заяви Борисов.

Във връзка с изявлението от вчера на Иван Гешев, Борисов заяви, че то е показало, че всичко това, което е направил в последните дни като главен прокурор е било в подготовка за неговия политически живот.

“Въпреки че ме накараха да кажа, че няма да коментирам развеждането ми като мечки по прокуратурите – в единия случай ме питаха дали съм чел вестник “Марица” и списание “Лайфстайл” и какво съм имал предвид, че след 5 години ще се оженя.

Във ВКС дойдоха трима прокурори ме попитаха защо съм поискал оставката на Гешев”, разкри той.

„На съучениците на Гешев няма да си дам имунитета!“, каза лидерът на ГЕРБ, който отново заяви, че имунитетът му бил даден от народа.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Кадър

Similar Posts