| | | | |

Въпреки, че всеки ден и всеки час някой го ругае, напада, обижда, обвинява … Той оцелява. И управлява

Серийният ренегат, пословичният неблагодарник, анаболният самохвалко Руди Гела нарекъл Кирил Петков “шарлатанин”.

Първо: това определение е на президента Радев, Радостин Василев плагиатства пак, за кой ли път?

Второ: в колко часа и на коя дата Кирил Петков се превърна от любим водач на добрите в презрян съратник на лошите?

Ясно е откога: от момента, в който е отказал на Радостин Василев да го предложи на Николай Денков за министър на спорта; ако не него, понеже е обвиняем по чл.143 от НПК за “принуда”и работата му като министър на спорта в кабинета “Петков” се разследва от КПКОНПИ по заръка на прокуратурата,

то поне – вярното му “момче за всичко”, Кирил Веселински – ама това пък щеше да предизвика кански смях в две гилдии: медийната и спортната.

Руди Гела бясно истеризира, защото с яловия му проект за партия нищо не се получава: той е мързелив, стиснат, невротичен; арогантен е към хората под себе си; лигав и сервилен е към хората над себе си; хаотичен е и не предизвиква доверие.

На пренаселения политически терен се появиха нови популярни играчи – Иван Гешев и Иван Христанов, дали стават за голмайстори или дълго ще загряват на резервната скамейка – предстои да видим още на местния вот.

При всички положения, ако някой може да се намести някак, отзад след отборите от А група, това са те, а не любителят на чалга клубове и на държавна аванта.

Днес говорих по телефона с Делян Добрев – единственият депутат от ГЕРБ, гласувал срещу кабинета “Денков-Габриел” на 6 юни.

Каза ми: някак “сглобката” тръгна, засега им върви по мед и масло, никаква съпротива, гледат да си уредят своите хора и да се окопаят във властта.

Deja vu. Българинът се превърна в революционер-еднодневка, държавната служба му се услажда бързо, конформист е … щом му замирише на лична изгода, мигом забравя принципи и клетви.

Та, по тази причина, правителството предизвиква критики, но няма недоволство. Нито пък протести. Освен всичко друго, лятната жега разтапя, като сладолед на слънце, порива към съпротива.

Репортерка от “Капитал” казала на депутат от ДБ, че чула в парламента как Кирил Петков се обажда на Делян Пеевски и го кани: ела в наш’та стая да обсъдиме нещо.

А защо не?! Какво му е на Пеевски – чист е данъчно, чист е съдебно, чист е парламентарно … какво да му е?

Спецов на Асен отдавна рече: изряден към държавата. Тогава защо не подскочиха Слави, Тошко, Гела-Мела и онези всичките тути-фрути от “Плод зеленчука” на протестите, които повече приличаха на “Бира-скара”, но нейсе … защото бяха станали коалиционни партньори с харвардските тарикати.

Сега се сетили, бе. Да, ама Пеевски има снимка със Зеленски, даже две, а не те.

Кабинетът “Денков-Габриел” беше създаден заради Иван Гешев, по принуда.

Правителството беше замислено по друг начин и а-хааа-а да стане, когато Корнелия Нинова беше инструктирана по телефона от Съдебната палата и се отказа.

Сега я е яд. Ама много. Обаче, нямаше къде да мърда. И срещу нея има образувано досъдебно производство, разполагам с документ за това, ще го покажа през есента, като се върна в София.

Бойко Борисов обича да казва: “Животът е събирач”. И вѐрно така става. Не знам как и защо прощава, но успява. Въпреки, че всеки ден и всеки час някой го ругае, напада, обижда, обвинява … Той оцелява. И управлява.

Вселенски план.

Апропо, Слави, дори да пазят дома на Бойко Борисов в Банкя, обяснимо е – лидер е на най-голямата политическа партия.

Ти защо не попиташ, а твоите хора (някой ги нарече днес “чираци”) защо не привикат вътрешния министър Калин Стоянов да отговори:

поради каква фатална причина полицаи все още пазят Любена – онази от порно-клиповете, която си призна, че съпругът ѝ Петьо Петров събирал мъже от Интернет, за да им прави тя фелацио, а той да я снима.

Впрочем, за първи път чух за Пепи Еврото от един следовател – В.Ц., който ми разказа как той го е притискал да повдигне обвинение на Бойко Борисов, когато ГЕРБ беше в опозиция, след Костинбродската завера, докарала на власт кабинета “Орешарски”.

Така, Слави, ако ще питаш – питай за всички. Репчиш се само на Бойко. И ти като Гешев – от първи дружки до безпощадни врагове. Това докъде ще ви доведе?

Доникъде.

от фейсбук профила на Соня Колтуклиева, жърналист

Последвайте Budilnikbg.com във  Фейсбук и Телеграм

снимка Архив

Similar Posts